Pia Douwes speelt Maria Callas in Master Class


Producent 3 and a Crowd produceert vanaf februari 2011 het toneelstuk Master ClassMaster Class is een stuk waarin we operalegende Maria Callas volgen tijdens een master class met 3 jonge en veelbelovende operatalenten. Voor de rol van deze grootste operadiva aller tijden komt 3 met een zeer bijzondere naam. Niemand minder dan Master Class zal de rol van Maria Callas spelen in dit bijzondere toneelstuk.

Omdat Stage Entertainment de artistieke wensen en ontwikkeling van DOUWES van harte ondersteunt, en momenteel zelf geen toneel produceert, geven zij haar graag eenmalig de mogelijkheid om aan deze productie mee te werken. Master Class is een toneelstuk uit 1995 en is één van de bekendste stukken van de Amerikaanse toneelauteur Terrence McNally. In 1997 werd Master Class al eens in Nederland gespeeld door Toneelgroep Amsterdam, met Sigrid Koetse in de rol van Callas.
Tijdens de voorstelling maken we een master class mee van een al wat oudere Callas. Ze geeft les aan drie jonge operazangers. Maar de lijn tussen onderwijzen en het botvieren van frustraties blijkt een hele dunne. Callas beledigt, schopt, scheldt en bogend op een loopbaan die eigenlijk al voorbij is, probeert ze op die manier de spoken uit haar illustere verleden te ontvluchten.

Pia Douwes is waarschijnlijk de meest internationaal georiënteerde musicalster die Nederland rijk is. Opgeleid aan Brooking School of Ballet in Londen speelde zij in Nederland in grote shows als Cats, Les Miserables, Evita, Chicago, Elisabeth, Fosse, 3 Musketiers, Passion, Caberet en Sunset Boulevard. Haar internationale doorbraak was een feit met haar creatie van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth in de gelijknamige musical. Verder speelde Pia onder andere de rol van moordenares Velma Kelly in de musicalhit Chicago op het Londense West End en Broadway en de rol van Beggar Woman in een concertante versie van Sweeney Todd in Londen. Velen zullen Pia Douwes ook kennen als jurylid van de uiterst succesvolle Op Zoek Naar…-reeks bij de AVRO.

Master Class met Pia Douwes in de hoofdrol wordt gespeeld in een regie van Frank van Laecke en een vertaling van Allard Blom. De vormgeving ligt in handen van Arno Bremers. Master Class gaat in première op maandag 28 februari 2011 in het Chassé Theater te Breda.

Foto: Roy Beusker

Lees ook:Pia Douwes in musical Chicago in Londen
Lees ook:Musicalster Pia Douwes maakt radio in ‘ZomerNachten’
Lees ook:Antje Monteiro start repetities Killer Queen
Lees ook:Martin van der Starre wordt Willem van Oranje
Lees ook:Extra voorstellingen in het DeLaMar Theater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>