Musical RENT naar Amsterdam met Bart Boonstra (Popstars) in hoofdrol

In februari 2011 viert Unitas Amsterdam, een van de grootste studentenverenigingen van Nederland, haar 100 jarig bestaan. Dit bijzondere feit wordt gevierd met een eigen professionele productie van de rockmusical RENT van Jonathan Larson. Bart Boonstra, die eerder dit jaar de halve finale haalde van het programma Popstars op SBS6 en onlangs ook een rol speelde in ONM, maakt in deze productie van RENT zijn musicaldebuut.

De musical RENT wordt, met toestemming van de rechthebbende uit de VS, speciaal voor het 100 jarig bestaan van Unitas Amsterdam naar Amsterdam gebracht voor een exclusieve speelperiode in februari 2011. De voorstelling wordt gebracht in de officiële Nederlandse vertaling van Daniël Cohen en zal te zien zijn in een bekend Amsterdams theater.

De revolutionaire pop – rockmusical RENT  is een moderne interpretatie van de opera La Bohème en vertelt het verhaal over een jaar uit het leven van een groep vrienden in New York’s East Village, ‘bohemiens’, die leven met kunst, muziek, seks en drugs. Ze gaan van dag tot dag de strijd aan om te overleven en hun huur te kunnen betalen. Terwijl ze geconfronteerd worden met lege bankrekeningen, verslavingen en de epidemie van AIDS, blijft de groep jonge kunstenaars vechten om geaccepteerd te worden, een plek in de maatschappij te vinden en bovenal om bij elkaar te kunnen blijven.

RENT, geschreven en gecomponeerd door Jonathan Larson, won in Amerika onder andere de Pulitzer Prize for Drama en vier Tony Awards, waaronder ‘Best Musical’. De voorstelling stond maarliefst 12 jaar achtereen op Broadway en is daarmee een van de meest succesvolle musicals aller tijden. De bekendmaking van dat theater, de exacte speeldata en de start van de voorverkoop zullen in het najaar van 2010 volgen.

Bron: www.bartboonstra.nl

Lees ook:Jeske van de Staak vervangt Carolina Dijkhuizen bij Rent in Concert
Lees ook:Popstars-finalist Norman in ‘Rent’
Lees ook:John Vooijs en Renée van Wegberg in Tick, Tick, Boom!
Lees ook:Rent terug in M-Lab
Lees ook:Rent mogelijk in reprise?

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Musical RENT naar Amsterdam met Bart Boonstra (Popstars) in hoofdrol

  1. Pingback: Popstars-finalist Norman in ‘Rent’ | Musical

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>