Keet in musical Peter Pan

Keet, oftewel Yvonne Coldeweijer, gaat de rol van Tinkerbell spelen in de musical Peter Pan. De musical wordt geproduceerd door de Belgische producent Music Hall. Na de première in België reist de productie door naar o.a. Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland. Zangeres en presentatrice Keet is voornamelijk bekend van het televisieprogramma Telekids. Ze presenteerde ook De zoektocht naar de beste musicalkids van Nederland. Hier waren de auditieronden van de zoektocht naar Annie te volgen.

Daarnaast heeft Keet een aantal hits gehad in de Kids top 20 waaronder Superkeet en Big Splash.

Peter Pan
Het originele toneelstuk en boek over Peter Pan zijn geschreven door J.M. Barrie. Het verhaal gaat over Peter Pan, een jongen die kan vliegen en weigert op te groeien. Hij brengt zijn leven door op het fictieve eiland Neverland en is er de leider van de ‘lost boys’. ’s Nachts keert hij regelmatig terug naar Londen, naar de normale wereld. Tijdens één van zijn nachtelijke uitstappen belandt hij in de kamer van Wendy en haar broertjes. Hij leert hen vliegen en overtuigt hen mee te gaan naar Neverland. Dit droomeiland wordt bevolkt door elfjes, piraten, indianen en vele andere wonderbaarlijke figuren. Geen volwassenen die zeggen wat moet, enkel plezier! Of toch niet?

De Nederlandse inbreng in de internationale cast van Peter Pan bestaat uit:
Peter Pan – Sandor Stürbl (Op zoek naar Zorro-finalist)
Kapitein Haak – Milan van Weelden
Mermaid – Marjolein van Haren
understudy Mermaid, Wendy en Mrs Darling – Iris Rodenburg

Wendy zal gespeeld worden door de Britse Lilly-Jane Young, Wim Van Den Driessche (Vlaanderen) speelt Smee en Sara De Smedt speelt Mrs Darling (ook uit Vlaanderen).
De Franse Julia Guez speelt Tiger Lily.

Creatives
Idee – producent Geert Allaert
Script – Geert Bouckaert
Regie -Luc Petit (o.a. Cirque du Soleil)
Muziek – Matt Dunkley (o.a. Pirates of the Carribean)
Kostuums – Kaat Tilley

Peter Pan is vanaf 21 december 2012 in Vorst Nationaal in Brussel te zien. De show wordt daar in het Nederlands en in het Frans opgevoerd. In Nederland is Peter Pan exclusief in het Ziggo Dome te zien.

Lees ook:Allerlaatste voorstelling Peter Pan: Het echte verhaal
Lees ook:Weer een hoofdrol voor Keet!
Lees ook:Tour Peter Pan, ‘Het échte Verhaal’ door Nationaal Jeugd Musical Theater in Nederland en België
Lees ook:Keet wordt Glinda in ‘Wicked’
Lees ook:Dennis de Groot in NJMT musical Peter Pan

1 Reacties // Reageer

One thought on “Keet in musical Peter Pan

  1. martijn

    Maar 1 dag in de Ziggo Dome te zien volgens website Ziggo Dome? In Vorst wel meerdere dagen. Is hier een reden voor?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>