Frank Sanders terug in het theater met ‘Echte Hollanders’

Na ruim 17 jaar afwezigheid keert Frank Sanders terug in het theater. Samen met Ara Halici speelt hij in de nieuwe Nederlandse musical ‘Echte Hollanders’.

Het verhaal
‘Echte Hollanders’ vertelt het verhaal van twee beroepsfiguranten. Ze verdienen hun dagelijks brood met het verschijnen in televisieseries, speelfilms en commercials. De ene doet het al jaren en is eigenlijk al met pensioen. De andere komt net kijken en ziet voor zichzelf een glansrijke carrière in de fascinerende wereld van figuratie. Figureren betekent vooral veel wachten, wachten op die ene minuut, die paar seconden om in beeld te zijn. Tijd genoeg om elkaar en elkaars leven te leren kennen.

Frank Sanders debuteerde in 1968 in de musical ‘De stunt’. Samen met zijn levenspartner Jos Brink behaalde hij grote successen met hun eigen cabaretprogramma’s. Hierna produceerden en speelden ze vanaf 1979 zeven grootse musicals. In 1997 nam Frank Sanders afscheid van het theater en startte hij zijn eigen musicalacademie; de Frank Sanders Akademie.
Ara Halici was een van de eerste studenten. Ara speelde hoofdrollen in ‘Dik
Trom, de musical’, ‘The wild party’, Ja zuster nee zuster’ en ‘Piaf de musical’. In 2004 won hij de Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol in ‘Merrily we roll along’ en in 2006 voor de rol van Emcee in ‘Cabaret’.

‘Echte Hollanders’ is geschreven door Allard Blom. De muziek is van Sam Verhoeven. Producent is Christian Seykens. De voorstelling is te zien in het theaterseizoen 2014-2015 op een vaste locatie in Amsterdam.

Lees ook:Ara Halici neemt hoofdrol ‘The Wild Party’ over van Alex Klaasen!
Lees ook:Frank Sanders krijgt lintje
Lees ook:Op zoek naar Mary Poppins: Irene
Lees ook:Wat vonden de BN’ers van Ja Zuster, Nee Zuster?
Lees ook:Ara Halici komt met De Musicalwerkgroep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>