Verfilming musical Annie met Cameron Diaz en Jamie Foxx

Onder andere Jamie Foxx en Cameron Diaz zullen te zien zijn in de verfilming van de musical Annie. Er werd al eerder een film gemaakt over het weesmeisje in 1982 onder regie van John Huston.
Het verhaal is gebaseerd op de stripboekenreeks Little Orphan Annie uit de jaren 20, waarvan in 1977 een musical werd gemaakt die Thomas Meehan weer tot boek verwerkte. De film uit 1982 werd genomineerd voor de Academy Awards voor beste muziek en beste art-directie.

In deze nieuwe verfilming zal Annie worden gespeeld door Quvenzhane Wallis, zij ontving op negenjarige leeftijd al een Oscarnominatie voor haar rol in Beast of the Southern Wild.
Jamie Foxx speelt Daddy Warbucks en Cameron Diaz zal te zien zijn als Miss Hannigan. De film geregisseerd door Will Gluck en geproduceerd door onder andere Jay-Z en Will Smith en zijn vrouw Jada.

Vorig jaar bracht Albert Verlinde de musical opnieuw in het theater met onder andere Mirre Licht, Tony Neef en Joey Schalker in de hoofdrol.

Annie
Het verhaal gaat over het arme weesmeisje Annie dat in een tehuis voor meisjes woont en ernaar verlangt om geadopteerd te worden door lieve ouders. Het tehuis wordt gerund door de strenge en onrechtvaardige Miss Hannigan. Er gaat een wereld voor Annie open als ze in de kerstperiode twee weken bij miljardair Oliver Warbucks mag logeren. Wat voor de norse en onaardige Warbucks begint als een reclamestunt, eindigt als een vriendschap voor het leven tussen de miljonair en het straatschoffie.

De film wordt in 2014 in de Amerikaanse bioscopen verwacht.

Lees ook:Musical ‘Annie’ in première
Lees ook:Film Annie “wint” prijs voor slechtste remake
Lees ook:Cindy Bell en Joey Schalker in musical Annie
Lees ook:Wanda Joosten wordt nieuwe Miss Hanigan
Lees ook:Muziektheater GOV zoekt talenten voor musical Annie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>