Jubileumviering 20 jaar Circustheater Den Haag

Vandaag werd in het bijzijn van Joop en Janine van den Ende het jubileum van 20 jaar Circustheater gevierd. Vele artiesten uit alle musicals die de afgelopen 20 jaar in het Circustheater hebben gestaan, gaven in kostuum acte de présence op de rode loper. Carlo Boszhard, die zelf de rol van Lumière speelde in Beauty and the Beast, presenteerde de middag en verwelkomde op het Circusplein alle artiesten.

De artiesten:
- Joke de Kruijf (The Phantom of the Opera)- Ben Cramer (The Phantom of the Opera)
- Linda Wagenmakers (Miss Saigon)
- Maaike Widdershoven (Elisabeth)
- Antje Monteiro (Aida)
- Edwin Jonker (The Lion King)
- de kinderen Von Trapp (The Sound Of Music)
- Jorge Verkroost (Beauty and the Beast)
- Jasper (Tarzan)
- Hajo Bruins (Ciske de Rat- de Musical)
- Dave Dekker (Ciske de Rat- de Musical)
- Suzanne de Heij (Mary Poppins)
- Willemijn Verkaik (Wicked)
- Chantal Janzen (Wicked)
- Simone Kleinsma, Carolina Dijkhuizen en de rest van de cast uit Sister Act

Op 15 augustus 1993 ging in het Circustheater, na de ingrijpende verbouwing, The Phantom of the Opera in première.Deze productie was een ongekend succes en trok meer dan 1,8 miljoen bezoekers. Veel (internationale) producties volgden.

Joop van den Ende hield zelf nog een toespraak op het Circusplein ten overstaan van de pers en het toegestroomde publiek, waarbij hij zijn liefde voor theater nog eens benadrukte; “Kunst was in mijn jeugd helemaal niet aanwezig… Het moment dat ik zelf ging spelen bij een amateur-toneelvereniging en in aanraking kwam met deze kunstvorm, raakte mij dat heel diep en heb ik het nooit meer losgelaten.”
Joop grijpt de kans om iedereen die op welke manier dan ook, heeft meegewerkt aan producties afgelopen 20 jaar, te bedanken voor hun inzet. Hij is er trots op dat het Circustheater afgelopen 20 jaar meer dan 16 miljoen bezoekers heeft getrokken. Dat gegeven wordt zelfs internationaal gewaardeerd.

Antje Monteiro geeft aan dat de viering nostalgische herinneringen oproept; “Ik heb vandaag best emotionele momenten gehad. Vooral het weerzien met de mensen waar je mee hebt gewerkt, dan bedoel ik ook de mensen van de kap & grime. Ze komen dan toch weer aanzetten met dezelfde jurk als jaren geleden.”

Momenteel is de Broadwayhit Sister Act exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag. Speciaal voor deze musical ging Joop van den Ende een bijzondere samenwerking aan met Whoopi Goldberg, die zelf de hoofdrol speelde in de gelijknamige film. Het AFAS Circustheater had de eer om de tiende première van Sister Act te organiseren.

Foto’s: Marieke van Sonsbeek

Lees ook:Soldaat van Oranje verslaat The Phantom of the Opera met aantal voorstellingen
Lees ook:Meer dan 1800 “Phantoms” in de zaal
Lees ook:Joop van den Ende Theaterproducties juicht mee met Oranje
Lees ook:Staande ovatie tijdens premiere ‘Love Never Dies’
Lees ook:Musicaltijden zondag aangepast aan WK

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>