Soldaat van Oranje verslaat The Phantom of the Opera met aantal voorstellingen

In ruim drie jaar zijn er maar liefst 1095 voorstellingen geweest van de musical Soldaat van Oranje. Hiermee verslaat de productie The Phantom of the Opera, die na 1094 voorstellingen stopte in 1996. Soldaat van Oranje wordt nu officieel de langstlopende theatervoorstelling ooit in ons land.

Eerder behoorde Soldaat van Oranje al tot een van de langstlopende Nederlandse productie. Daarvoor had Ciske de Rat – de Musical de eer, eveneens een productie van Van den Ende.

Joop van den Ende feliciteert de makers van de van oorsprong Nederlandse musical met het feit dat zijn The Phantom aflegt tegen het succes van Soldaat van Oranje. Van den Ende verwacht ook dat het record van 1,8 miljoen bezoekers verbroken wordt die in 1094 voorstellingen The Phantom hebben gezien. Onlangs werd in de TheaterHangaar te Katwijk al de miljoenste bezoeker van de musical verwelkomd. Van den Ende vindt het ook een positieve ontwikkeling in musicalland.

Aanstaande zaterdag wordt dit heugelijke feit uitgebreid gevierd, waar ook het wij even van kunnen genieten. Op Nederland 1 wordt om 23.15 uur rechtstreeks geschakeld naar de TheaterHangaar tijdens de reclame met onder andere interviews met enkele spelers.
Soldaat van Oranje is nog tot augustus 2014 te zien in de Theater Hangaar in Katwijk.

Lees ook:Video: Uitzending viering Soldaat van Oranje
Lees ook:Video: Een kijkje achter de schermen bij Soldaat van Oranje
Lees ook:Wederom verlenging voor Soldaat van Oranje
Lees ook:Weer verlenging voor Soldaat van Oranje
Lees ook:Soldaat van Oranje jubileumvoorstelling al uitverkocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>