Marijn Brouwers met Frans Halsema-hommage in Concertgebouw tijdens Robeco SummerNights

Het Koninklijk Concertgebouw presenteert tijdens de Robeco SummerNights, op maandag 14 juli aanstaande, een extra voorstelling van Marijn Brouwers’ eerbetoon aan Frans Halsema, de legendarische kleinkunstenaar en geliefd vertolker van het Nederlandstalige luisterlied. Zanger/theatermaker Marijn Brouwers treedt op met zangeres/actrice Anne-Marie Jung, die ook betrokken was bij het concert in Het Concertgebouw vorige week. De muzikale begeleiding is in handen van pianist Marc-Peter van Dijk en drie strijkers.

Dit voorjaar is het 30 jaar geleden dat Frans Halsema overleed.
De extra voorstelling tijdens de Robeco SummerNights is een ‘special edition’ van het programma Beste meneer Halsema waarmee Marijn Brouwers tot eind deze maand op tournee is. Naast bekende liedjes als ‘Zondagmiddag Buitenveldert’, ‘Voor haar’ en ‘Kees’, brengt Brouwers ook minder bekend werk dat Frans Halsema tijdens zijn carrière schreef en/of zong. Samen met Anne-Marie Jung zingt Marijn Brouwers onder meer ‘Vluchten kan niet meer’ van Annie M.G. Schmidt.

Frans Halsema overleed op 24 februari 1984. Memorabel zijn de samenwerking met Gerard Cox en zijn optreden in de musical En nu naar bed, samen met Jenny Arean. In 1967 al was Halsema  te horen in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. De door hem gezongen Boekenbal-lade Tante Mien, mag ik je titels even zien werd een hit; er zijn zelfs mensen die dat optreden in Het Concertgebouw als zijn doorbraak zien.

www.marijnbrouwers.nl
www.concertgebouw.nl

Foto: Monique Hoffmann

Lees ook:Unieke hommage aan Frans Halsema door Marijn Brouwers
Lees ook:Marijn Brouwers komt in 2014 opnieuw met Beste Meneer Halsema
Lees ook:Marijn Brouwers zingt Charles Aznavour
Lees ook:Marijn Brouwers krijgt een 9 voor ‘Beste meneer Halsema’!
Lees ook:Marijn Brouwers eert Charles Aznavour in Concertgebouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>