Rocky op Broadway is een succes, Joop van den Ende opgelucht

Sylvester Stallone heeft een hit te pakken met de musicalversie van zijn film Rocky. Vanaf de openingsavond op Broadway anderhalve week geleden scoorde de musical meteen volle zalen. Joop van den Ende, die samen met Stallone de productie op zich neemt, is ook erg opgelucht. Hij heeft hiervoor al wat minder goede ervaringen gehad op Broadway. Van den Ende was dan ook bloednerveus voor de première maar kan weer rustig ademhalen. Stallone werkte zo’n 15 jaar aan de musicalversie van de succesfilm, en dit harde werk blijkt te lonen: critici waren vol lof over de show en over hoofdrolspeler Andy Karl, die de iconische rol van Stallone voor zijn rekening neemt. Volgens The Huffington Post is Karl een echte filmster, ronduit sensationeel. Met name is het de eindscène, waarin het publiek rond de boksring wordt gezet, die het meeste succes kent. “Het is zo echt dat het onwerkelijk lijkt“, schreef Associated Press.

Stallone was aanwezig met zijn familie en verschillende van zijn vrienden uit Hollywood, zoals Wesley Snipes, Burt Young, die in de film de rol van Rocky’s schoonbroer Paulie vertolkte, Whoopi Goldberg en regisseur James Cameron.

Verhaal
De musical vertelt het verhaal van Rocky Balboa, een onbekende derderangs bokser die de kans krijgt zichzelf te bewijzen door het op te nemen tegen de heersende zwaargewicht kampioen boksen. Maar ook in de liefde krijgt Rocky zijn laatste kans om zich zelf te bewijzen. Het leven is één groot gevecht….

Een spektakel met een verrassend verhaal over ontluikende liefde tussen twee eenzame buitenbeentjes en een ervaring voor iedereen die moedig genoeg is om zijn droom achterna te gaan.

Het is nog niet bekend of Van den Ende de musical mee naar Nederland neemt. Als het zo’n succes blijft, dan gaat hij er wel over nadenken.

 

Lees ook:Broadway is klaar voor Rocky the Musical
Lees ook:Musical Rocky naar Broadway
Lees ook:Nederlandse Wietske in Duitse ‘Rocky de Musical’
Lees ook:Rosalie de Jong krijgt rol in Rocky – Das Musical
Lees ook:Hairspray op TV!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>