Feest op eerste Amateur Musical Award 2014

Op 24 maart 2014 werden voor het eerst de Amateur Musicals Awards  uitgereikt tijdens het gala in het DeLaMar Theater in Amsterdam.  ”We wilden met een bitterbal de amateurs in het zonnetje zetten, maar dat is een beetje uit de hand gelopen’’, aldus Guido van Gend, samen met Bernd Duenk bedenker van het gala. Jaarlijks werken in Nederland duizenden amateurs (vrijwilligers) vol passie als acteur, producent, choreograaf en werken mee aan kap en grime, kostuums etc. Zij verdienen daarom ook de aandacht en waardering, vinden de twee initiatiefnemers van het gala. En een feest werd het zeker!

Met dresscode black tie, rode loper, greenroom en optredens met live muziek onder leiding Gerbrand van Kolck was dat gala alles behalve amateuristisch. De presentatie was in handen van niemand minder dan Eric Brey.

De vakjury bestond uit Jacques d’Ancona, Marianne van Wijnkoop, John ter Riet, Cocky van Huijkelom, Daniël Cohen en Anouk van Nes.  Gezelschappen die in 2013 een musicalproductie met amateurs op de planken hebben gebracht, konden zich voor de eerste editie inschrijven. Uiteindelijk maakten 63 amateur musicalproducties kans op een Amateur Musical Award (AMA) in diverse categorieën.

The Wedding Singer van de The MusiCompany in Bergen op Zoom was koploper met in totaal zes nominaties en kreeg uiteindelijk de award voor de beste mannelijke hoofdrol (Alex Hendrickx). Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat was uiteindelijk de grote winnaar met 3 Awards. Zij kregen de Awards voor de beste productie en het beste ensemble. Daarnaast kreeg Jonathan Vroege, die Joseph speelt in deze productie, de Special Talent Award. Deze prijs werd uitgereikt door een van de grootste musicalsterren Pia Douwes, waarnaar de prijs ook vernoemd is.

Verder werden de prijzen uitgereikt door onder andere Jon van Eerd, André van Duin, Gerrie van der Klei, Stanley Burleson, Jacques d’Ancona en diva Karin Bloemen.

Van verscheidene genomineerde producties werden fragmenten op de planken gebracht zoals Evita, Urinetown, Aristokatjes en de grote winnaar Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Het complete overzicht van de gewonnen Awards:

Decor
Jasper Korving (’Anatevka’, Het Winterswijkmuziektheater)

Kleding
Sandra Satter Smit (’Icarus’, Harlekijn Musicalproducties)

Mannelijke bijrol
Niels van der Ham (’Kookpunt’, Theatergroep Max Mini)

Kap en Grime
Eelco Oomen, Corina Rutters, Leny de Jong (’Aristokatjes’, De Notenkrakers)

Vrouwelijke bijrol
Lauren Gramberg (’Urine town’, Avereester Kunstkring)

Choreografie
Djuti Reijnen (’Anything Goes’, Amsterdam Musical)

Ensemble
Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Stadsgehoorzaal Kampen in samenwerking met Vuur & Vlam producties

Mannelijke hoofdrol
Alex Hendrickx (’The Wedding Singer’, MusiCompany)

Vrouwelijke hoofdrol
Suzanne Boreel (’Anything Goes’, Amsterdam Musical)

Regie
Panda van Proosdij (’Urinetown’, Sempre Sereno)

Productie
Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Stadsgehoorzaal Kampen in samenwerking met Vuur & Vlam producties Amateurs op de rode loper

Pia Douwes Special Talent Award
Jonathan Vroege

 

Fotograaf: Saskia Warmenhoven/ Ilse Wittenberg

 

Lees ook:Winnaars Musical Awards 2010
Lees ook:Footloose en Piaf sleepten meeste Awards binnen
Lees ook:Amateur Musical Awards in 2014
Lees ook:Nominaties ANWB Publieksprijzen voor beste musicals bekend
Lees ook:Musical Awards Nominaties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>