Perspresentatie: Waanzinnig Gedroomd is klaar voor de Start

Afgelopen dinsdag werd in de basisschool Nicolaas Maesschool in Amsterdam kennis gemaakt met de cast van Kinderen voor Kinderen Musical Waanzinnig Gedroomd. De Pers werd opgevangen door directeur Van Kampen en kregen een rondleiding door de speciale Waanzinnig Gedroomd College en diverse klasjes.

Vanwege het 35 jarige bestaan van Kinderen voor Kinderen is er deze musical gecreëerd. ’Ik heb zo waanzinnig gedroomd’ was de eerste single van Kinderen voor Kinderen en is nog een van de bekendste liedjes. Vandaar ook de titel. Maar ook nieuwkomers zoals ‘Klaar voor de start’ zijn er in verwerkt. De musical is geschreven als verhaal en niet als stuk waar de liedjes op zich zelf staand zijn. Dat maakt ook het bijzondere aan deze musical, met daarnaast veel herkenning voor zowel jong als oud. Wie is er nou niet met Kinderen voor Kinderen opgegroeid?

Het verhaal is voor veel kinderen (en ouders) herkenbaar. Ervaringen die kinderen hebben verteld over pesten, verliefd zijn en school  zijn verwerkt in het script. Het script is geschreven door Roeland Fernhout en Ulrike Bürger-Bruijs.

Naast vijf volwassen acteurs spelen per voorstelling tien kinderen (in totaal ruim veertig kinderen) er in mee. Zo ook de winnaressen van het Junior Songfestival, de tweeling Mylène en Rosanne Waalewijn. Zij nemen samen 1 rol voor hun rekening.

Verhaal
In ‘Waanzinnig gedroomd’ volgen we Guus. Guus is een leuke, slimme jongen van tien jaar. Hij houdt van voetbal en maakt muziek met zijn vader Leo. Leo is eigenlijk zelf een groot kind. Guus houdt ook van lol trappen, koken en héél soms van knuffelen met zijn moeder. Dan verandert alles….. Guus verhuist, gaat naar een nieuwe school en wordt in één klap volwassen.

Op zijn nieuwe school, waar veel gepest wordt, doen Guus en zijn klasgenoten mee aan een bijzonder muzikaal project van hun nieuwe meester Augustus. Door de muziek durven ze meer van zichzelf te laten zien en begrijpen ze elkaar beter. Maar vertelt Guus ook zijn geheim aan de nieuwe klas? En krijgt Guus de kans weer echt kind te zijn?

‘Waanzinnig Gedroomd’ heeft de vrolijke, licht chaotische energie die kinderen eigen is. Een musical waarin kinderen hún eigen leefwereld en verhalen weerspiegeld zien.  Een wereld waarin een kind kind mag zijn, met alles wat daar zo fantastisch leuk aan is. Een wereld vol verbeelding. Want als je geen verbeelding hebt, hoe kun je dan een mooiere wereld voor jezelf dromen?

Cast:
Meester Augustus: Stijn de Leeuwe
Leo, vader van Guus: Niels Gooijer
Julie, moeder van Guus: Lotte Noordanus
Hendrik van Kampen: Ian Bok
Anouk van Kampen: Michelle Courtens

En verder per voorstelling tien kinderen die de rollen van Guus, Lily, Zoe, Daan, Emma, Ahmed, Julia, Marc, Mieke en Sabrina vervullen. Voor vele kinderen is het hun eerste optreden. Anderen, zoals de tweelingzusjes Mylène en Rosanne Waalewijn (winnaressen Junior Songfestival) en Jelle Stout, Jannes Heuvelmans en Davy Gomez (De Kleine Blonde Dood) is dit een volgend project.

Creatives:
Script: Roeland Fernhout en Ulrike Bürger-Bruijs
Regie: Ruut Weissman
Choreografie: Lucia Marthas
Associate Choreografie: Melaisa Ilis
Arrangementen: Carlo van der Put
Muzikale leiding: Thijs Cuppen

Producent
Cook a Dream in samenwerking met Kinderen voor Kinderen van de VARA

‘Waanzinnig Gedroomd’ is een echte familiemusical voor mensen van 5 tot 99 jaar en gaat op zondag 19 oktober 2014 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam en is vanaf dan tot en met 22 maart 2015 door het hele land te zien.

Lees ook:Finalisten liedjeswedstrijd Kinderen voor Kinderen bekend
Lees ook:Eenmalig echt Waanzinnig dromen in het DeLaMar Theater
Lees ook:Kinderen slapen in het DeLaMar Theater
Lees ook:Cast en publiek vieren 100ste voorstelling Kinderen voor Kinderen-musical Waanzinnig Gedroomd
Lees ook:Pepijn Gunneweg hoofdrol in verlenging Waanzinnig Gedroomd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>