Freek Bartels en Bill van Dijk in musical Sonneveld

Freek Bartels is vanaf februari 2015 samen met Bill van Dijk en Tony Neef, te zien in de musical Sonneveld. Dat heeft producent Albert Verlinde vandaag bekendgemaakt. Hoofdrolspeler Tony Neef speelt wederom de rol van Wim Sonneveld en Freek en Bill zijn te zien in de rollen van Friso Wiegersma en Huub Janssen. Verder zijn er rollen voor onder meer Cindy Bell en Mariska van Kolck.

“Het mag eruit. Volgend jaar zal ik te zien zijn als Friso Wiegersma in Sonneveld “, twittert Bartels over zijn nieuwe rol. Wiegersma was de tekstschrijver van de cabaretier.

‘Ik ben zo verheugd dat zowel Freek Bartels als Bill van Dijk aan deze magnifieke en nu al historische voorstelling gaan meewerken,’ zegt Albert Verlinde. ‘Met Tony Neef en Mariska van Kolck als Conny Stuart mogen we van een sterrencast spreken. We zijn ongelooflijk trots dat we met deze professionals straks van 8 februari tot en met 26 april in het DeLaMar staan.’

De musical over het leven van cabaretier Wim Sonneveld reisde eerder door het land maar is vanaf februari in een aangepaste vorm te zien in het Delamar in Amsterdam. De voorstelling volgt Hij Gelooft in Mij achterlaat op 4 januari definitief stopt.

Wim Sonneveld en het DeLaMar zijn altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden geweest. Nadat het theater in 1952 in geldnood kwam, nam Wim Sonneveld met twee compagnons de dagelijkse leiding op zich. Nu, ruim veertig jaar na zijn dood, keert Wim Sonneveld terug naar het theater dat door hem nationale bekendheid kreeg.
Voor de nieuwe reeks voorstellingen is het verhaal verrijkt met de geschiedenis van DeLaMar. Natuurlijk zullen ook de bekende nummers als Het Dorp, Aan de Amsterdamse grachten en Haal het doek maar op niet ontbreken. ‘Het wordt een avond vol nostalgie, maar men zal vooral Wim Sonneveld beter leren kennen.’ Aldus Albert Verlinde.

Sonneveld in DeLaMar is van 8 februari tot en met 26 april 2015 alleen te zien in DeLaMar Theater in Amsterdam.

 

Lees ook:William Spaaij vanavond weer in Sonneveld
Lees ook:William Spaaij maakt 20 maart debuut in Sonneveld in DeLaMar
Lees ook:Sonneveld in DeLaMar speelt laatste voorstelling
Lees ook:Vernieuwde editie van Sonneveld de musical terug in DeLaMar
Lees ook:Paul Groot speelt Sonneveld in DeLaMar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>