Kijkje in de keuken tijdens een openlijke repetitie van Hartsvrienden

De Hartsvrienden zijn al een week met elkaar aan het repeteren, en wij waren gister bij de eerste openlijke repetitie in de Kauwgomballen Studio’s te Amsterdam.

Er werd nog even benadrukt door Erwin van Lambaart en regisseur Martin Michel dat het geen perspresentatie was maar een repetitie. Het is dus wel uitzonderlijk dat de pers was uitgenodigd om een kijkje in de keuken te nemen die Hartsvrienden heet. Volgens Van Lambaart wordt de voorstelling zo uitzonderlijk dat ze ons een voorproefje hiervan wilden geven. Ze zijn nog aan het zoeken naar de juiste vorm, de scènes die wij kregen te zien zijn dan ook geen weergave van de uiteindelijke voorstelling.

Martin Michel heeft de regie overgenomen van Eddy Habbema. Vanwege gezondheidsredenen en drukte van andere productie ging het Habbema niet lukken om Hartsvrienden er nog naast te doen.  Zelf heeft Michel in Australië al eens de versie Bloodbrothers gezien, met onder andere Russell Crowe in een van de hoofdrollen. Daarnaast heeft hij ook zijn medewerking verleend aan de Belgische versie. Het verhaal heeft hem geraakt en hij is dan ook meer dan blij dat hij de regie van deze mooie voorstelling mag gaan doen.

We kregen een beginscène te zien met de twee moeders (Vera Mann en Maike Boerdam) in spé met de nummers ‘Mijn Kind’ en ‘Nooit Voor Mij’. Daarna werd  het lied ‘Zondagmiddag’ door Jim Bakkum en Guido Spek ten hore gebracht, die dan nog maar zeven jaar zijn. Jim Bakkum grapt nog dat het best vermoeiend is om iemand te spelen van zeven jaar. Guido Spek kennen wij natuurlijk merendeels alleen uit Goede Tijden, maar dat hij ook muzikaal talent heeft is zeker. Ondanks dat de cast nog maar een week aan het repeteren zijn, zijn ze toch al aardig goed op elkaar ingespeeld. De lol onderling straalt er ook van af, vooral tussen Jim en Guido.

Een mooie rol is zeker weggelegd voor Yes-R als verteller. Door het rappen van het verhaal krijgt deze versie van Bloodbrothers een totaal vernieuwende dimensie. Een voorstelling om naar uit te kijken dus.

Hartsvrienden
Hartsvrienden vertelt het verhaal van de tweelingbroers Mickey en Edward, die bij hun geboorte worden gescheiden en opgroeien in verschillende milieus. Het lot herenigt ze in hun volwassen leven. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de beide broers. De spanningen lopen echter hoog op wanneer de broers verliefd worden op dezelfde vrouw, met aangrijpende gebeurtenissen tot gevolg.


Hartsvrienden
gaat maandag 26 januari 2015 in première in de Goudse Schouwburg in Gouda.

Kijk voor meer informatie op www.vanlambaart.nl.

 

 

 

Lees ook:Voorproefje voorstelling Hartsvrienden
Lees ook:GTST-collega’s bezoeken jarige Guido Spek bij musical Hartsvrienden
Lees ook:Video: Promotiefilm Hartsvrienden / Blood Brothers
Lees ook:Jim Bakkum en Guido Spek worden broers in Hartsvrienden
Lees ook:Hartsvrienden: een musical om in je hart te sluiten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>