Jennifer Hudson maakt Broadway-debuut

Jennifer Hudson gaat haar opwachting maken op Broadway. De Oscarwinnares zal de rol van Celie op zich gaan nemen in de vernieuwde versie van de musical The Color Purple, zo weet The New York Post.

De musical, gebaseerd op het gelijknamige boek van Alice Walker, speelt zich af op het platteland van de Amerikaanse staat Georgia en vertelt de levensverhalen van zwarte vrouwen in het zuiden van de Verenigde Staten in de jaren dertig. Het personage dat Hudson gaat spelen ondergaat mishandeling, armoede en racisme, maar wordt ondanks alle tegenslagen een succesvol naaister. Bronnen hebben THe New York Post verteld dat de Dreamgirls-ster persoonlijk is gebeld door Oprah Winfrey om haar te vragen voor deze rol.

The Color Purple ging in 2005 op Broadway in première en werd in eerste instantie geproduceerd door Winfrey. Na drie Amerikaanse tournees werd de productie in Londen nieuw leven ingeblazen.

De orginele Broadway musical heeft elf Tony Awards ontvangen, waaronder die voor beste musical. Het is nog niet bekend wanneer deze nieuwe versie op Broadway gaat verschijnen.

Lees ook:Koningin Máxima aanwezig bij première The Color Purple
Lees ook:Whoopi Goldberg producer musical
Lees ook:Vernieuwde Miss Saigon op Broadway en West End
Lees ook:Willemijn Verkaik naar Broadway
Lees ook:Musicalactrice Lena Horne overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>