Seizoenpresentatie 2016-2017 van DommelGraaf en Cornelissen

Maandagmiddag vond de seizoenpresentatie van 2016-2017 van Dommelgraaf en Cornelissen plaats in theater De Meervaart in Amsterdam. Maar liefst 5 verschillende producties gaan de producenten dit nieuwe seizoen op de planken brengen.

Ondanks het warme weer was het goed te vertoeven in De Meervaart. Naast lekkere hapjes en drankjes kregen we van bijna alle producties een voorproefje. Grotendeels waren alle acteurs ook aanwezig en die werden even aan de tand gevoeld door Hans Cornelissen zelf tijdens een vragenrondje.

Indecent Proposal
Een zinderende voorstelling over vertrouwen, aantrekkingskracht, liefde en macht. Hoe ver ga jij voor een miljoen?

Het verhaal
Daphne (Roos van Erkel) en David (Matteo van der Grijn) zitten op zwart zaad. Ze hopen dat de wereld van casino’s het geluk zal doen keren. Maar het lot beslist anders. John (Chris Tates), een excentrieke miljardair biedt het stel een volledige financiële vrijheid. De prijs? Een nacht vol passie met Daphne. De betaling? Gewoon een miljoen. Een onvoorstelbaar dilemma. Wat de oplossing voor hun geldproblemen lijkt, brengt veel meer teweeg dan ze ooit konden vermoeden….

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment heeft de rechten van het boek Indecent Proposal van Jack Engelhard verworven waarop ook de gelijknamige film is gebaseerd. Een wereldprimeur, want het is de allereerste keer dat dit verhaal naar het theater wordt gebracht. De Hollywoodfilm uit 1993 met Robert Redford, Demi Moore en Woody Harrelson in de hoofdrollen was een ware kaskraker die veel stof deed opwaaien.

Première: 9 oktober 2016 in de Leidse Schouwburg.

Viva la France 2
Hoe hou je het vakantiegevoel vast? Luister naar de muziek van de zoete herinnering!
Na het succesvolle Viva la France 1 presenteert DommelGraaf & Cornelissen Viva la France 2. Deze keer laden de zangers (Philippe Elan, Renée van Wegberg, Rolf Koster) en het live combo hun auto vol met het beste repertoire van Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Stromae, Michel Fugain, Jacques Brel, Dalida, Gérard Lenorman, Julien Clerc, Edith Piaf, Adamo en vele andere grote namen van het Franse lied. Samen met het publiek maken ze een muzikale reis, via romantisch Parijs naar de Cote dÁzur. Stap in en geniet mee. Want waar het goed is, keer je graag terug.

Première: 9 april 2o17 in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

Body Language
Hoe maak je een verpletterende indruk op de andere sekse? Waarom moet je nooit je armen over elkaar slaan? waarom laat een vrouw als ze flirt haar kin op haar handen rusten? Hoe komt het dat voeten de waarheid vertellen? Door lichaamstaal straal je vaak onbewust iets anders uit dan je zelf denkt. Aan de hand van vele hilarische en herkenbare voorbeelden wordt in deze ultra-komische spoedcursus onderzocht wat de effecten van onze lichaamstaal zijn. Uitermate handig op het werk, met vrienden en in de liefde. Een voorstelling waarin je alles te weten komt over het miniroksyndroom, pluisjesplukken, duimvertoon, de cowboypose, de tunnelvisie van mannen en territoriumdrift bij automobilisten.

Body Language: Wat we zeggen zonder te zeggen is gebaseerd op de internationale bestseller van Barbara en Allan Pease en is van de makers van Waarom mannen seks willen en vrouwen liefde. Met Alfred van den Heuvel, Alexandra Alphenaar en Joey Ferre. Allard Blom heeft het script geschreven naar aanleiding van het boek.

Première: 15 januari 2017 in Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden.

Adèle, Jasperina en Conny – de grote drie
Drie voormalige theaterdiva’s op één podium, gaat dat samen? Stel je voor dat Adèle Bloemendaal (Ellen Pieters), Conny Stuart (Frédérique Sluyterman van Loo) en Jasperina de Jong (Hanneke Drenth) samen een programma zouden maken: Een show rond hun grootste successen…Slagen de dames erin om samen te werken? Ze zijn alledrie gewend aan de hoofdrol. Maar kunnen ze ook achtergrondzangeres bij een ander zijn? Verdraagt het koninkrijk van het podium drie vorstinnen tegelijk?

Een hilarisch samenzijn van drie grande dames, met een hoofdrol voor hun mooiste liedjes als Dobbe, Dobbe, Dobbe, Ik hoef alleen maar even zo te doen, Wat heb je gedaan Daan, De vleselijke woning, Het is over, Wat voor weer zou het zijn in Den Haag, De Wandelclub en Roll another one. Met een live orkest brengen de drie een concert dat we nooit zagen, maar toch érg hebben gemist. Naar het idee van Hans Cornelissen.

Prèmiere: 13 februari 2017 in Stadsschouwburg Utrecht.

A Chorus Line
A Chorus Line is de voorloper van tv-talentenjachten als The Voice en So you think you can dance en brengt de afvalrace met bloed, zweet en tranen dichtbij. Door de briljante mix van zang, dans en meeslepend drama groeide A Chorus Line wereldwijd uit tot een publiekstrekker. Nummers als I hope I get it, I can do that, What I did for love en One oogstten internationale roem als musicalklassiekers. A Chorus Line won een regen aan prestigieuze prijzen zoals negen Tony Awards, waaronder voor Beste Musical. Nu komt deze successhow eindelijk terug in de theaters, in een nieuwe Nederlandse versie. Met o.a. Edwin Jonker, Bettina Holwerda Bakkum en Fleur Jagt. Martin Michel neemt de regie en choreografie voor zijn rekening.

Het verhaal
Zeventien jonge toptalenten strijden om een felbegeerde rol. Bij de audities vraagt de regisseur de dansers naar hun levens. na de eerste schroom te hebben overwonnen, geven ze zich bloot en delen ze hun persoonlijke verhalen over dromen, angsten en passie. Met één gemeenschappelijke drang…Op het toneel staan. Om te ontspannen uit een beladen verleden en de erkenning van het applaus te krijgen. Kijk mee bij hun audities en ervaar de emotionele drijfveren van ambitieuze, jonge dansers.

Première: 21 november 2016 in het Zaantheater te Zaandam.

De opzet van deze seizoenpresentatie van Dommelgraaf & Cornelissen was zeer geslaagd. Een leuke combinatie van zang, dans en interviews met een persoonlijke touche van de producenten. Iedereen heeft er ook veel zin in en we kijken erg uit naar seizoen 2016-2017. Niet alleen dit seizoen is om naar uit te kijken maar ook seizoen 2017-2018 belooft een mooi seizoen te worden verklapt Suzanne van Dommelen.

 

Lees ook:DommelGraaf & Cornelissen Entertainment brengt grote musical-evergreen opnieuw in het theater
Lees ook:Nieuwe Nederlandse personality-musical over de grote drie – Adèle, Conny, Jasperina
Lees ook:Hoofdrollen voor Edwin Jonker en Bettina Holwerda in A Chorus Line
Lees ook:LIESBETH, een nieuwe musical over Liesbeth List
Lees ook:Première theaterconcert Vive la France afgelast door zware luchtweginfectie Philippe Elan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>