Directeur Edwin van Balken kondigt vertrek aan bij DeLaMar Theater

Delamar Theater_AmsterdamDe Stichting DeLaMar Theater maakt bekend dat Edwin van Balken heeft besloten dat het na bijna acht jaar tijd is om een nieuwe stap te zetten in zijn loopbaan. Daarom legt hij na dit lopende theaterseizoen zijn functie als directeur per 31 juli a.s. neer. Het bestuur van de stichting heeft begrip voor zijn beslissing en spreekt zijn waardering uit voor de wijze waarop Edwin van Balken het DeLaMar Theater de afgelopen jaren heeft geleid.

Edwin van Balken is sinds 2009 als directeur van het DeLaMar Theater Amsterdam eindverantwoordelijk voor de exploitatie en de programmering van het theater. Ook geeft hij sinds 2012 leiding aan de Stichting DeLaMar Theaterproducties, producent van inmiddels 12 eigen producties, waarvan de meeste exclusief in het DeLaMar Theater te zien waren. Mede dankzij de spreekwoordelijke gastvrijheid en het zeer gevarieerde aanbod heeft het theater sinds de opening eind 2010 ruim 2,3 miljoen bezoekers verwelkomd.

Voorzitter Joop van den Ende: ‘Edwin heeft zich volledig ingezet om van het DeLaMar Theater een aantrekkelijk en succesvol theater te maken. Ik vind het spijtig dat hij het DeLaMar nu gaat verlaten, maar waardeer het zeer dat hij hiervoor ruim de tijd neemt en ons in staat stelt een goede opvolger te vinden om hetgeen tot nu toe is opgebouwd voort te zetten en verder uit te bouwen.’

Edwin van Balken: ‘Ik heb met ongelooflijk veel plezier, samen met mijn team dit bijzondere theater op de kaart gezet en ben trots op de voorstellingen die wij hebben geproduceerd. Als cultureel ondernemer wil ik mijzelf blijven vernieuwen en ik voel dat het een goed moment is om mijn ervaring nu op een andere plek in te gaan zetten.’

Het DeLaMar Theater is het initiatief van de VandenEnde Foundation, het cultuurfonds van Joop en Janine van den Ende. Dit particuliere theater in het hart van Amsterdam bouwt voort op een lange traditie van cultureel ondernemerschap in deze stad.

Lees ook:Eerste kaartje ‘La Cage aux Folles’ verkocht
Lees ook:Joop en Janine van den Ende leggen eerste steen DeLaMar
Lees ook:Joop van den Ende Theaterproducties berekent BTW verhoging niet door!
Lees ook:DeLaMar Theater Amsterdam komt met iPhone app
Lees ook:Extra voorstellingen in het DeLaMar Theater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>