The Simon and Garfunkel Story; tijdloze muziek

The Simon & Garfunkel Story, het verhaal van twee jonge jongens uit Queens, New York die ‘s werelds meest succesvolle muzikale duo aller tijden werden. Wij waren er afgelopen woensdag bij in het Stadtheater te Zoetermeer.

Tijdens deze muziekbiografie kwamen de (meest) bekende hits voorbij, zoals Sound of Silence, Homeward Bound, Mrs Robinson en The Boxer gezongen door Sam O’Hanlon (Paul Simon) en Charles Blyth (Art Garfunkel). De heren praatten de liedjes aan elkaar over hoe Simon & Garfunkel de jaren met en zonder elkaar hebben doorstaan. Op de achtergrond werden foto’s en beelden van het duo vertoond maar ook van belangrijke gebeurtenissen uit die tijd waardoor de liedjes vaak zijn ontstaan. Zelfs de kledingstijl van de beide heren werden aangepast aan de betreffende tijd. In de verte leek het zelfs of je echt naar Simon & Garfunkel zat te kijken, mede dankzij Blyth en zijn bijzondere Garfunkel kapsel.

Ondanks dat het heel wat jaren geleden is (jaren 70), zijn de meeste liedjes van dit bijzondere duo tijdloos gebleven. Zodra de eerste noten klinken, heb je de tekst al weer in je hoofd en zing of neurie je mee. En dat gebeurde regelmatig in de zaal met het nodige geklap en geswing. Behalve bij Bridge over Troubled Water, wat gezongen werd door Blyth, was de zaal volledig stil. Hij zong het dan ook bijna perfect.

De stemmen van Sam O’Hanlon en Charles Blyth sloten goed op elkaar aan, ook al was het hier en daar niet helemaal zuiver. Maar met het gitaarspel van O’Hanlon was niets mis mee en werd het in combinatie van de drie andere muzikanten een compleet feest van herkenning.

Je hoeft in ieder geval geen fan te zijn om te genieten van een muzikaal degelijk avondje uit.

Het verhaal
Ze begonnen bescheiden, in de jaren 50 als het rock ’n roll-duo Tom & Jerry. In de jaren 60 kwamen de grote successen. ‘The Simon & Garfunkel Story’ gaat langs alle songs en verhalen die hen vormden, de dramatische breuk en hun afzonderlijke solocarrières. Het eindigt met een prachtig eerbetoon aan het legendarische Central Park reünieconcert uit 1981. Acteur Dean Elliott is de initiatiefnemer. Eerder vertolkte hij de hoofdrol in de met een Olivier Award genomineerde West End musical The Buddy Holly Story. Deze tribute-show biedt daarnaast een ervaren cast, voor een ontroerende en krachtige muzikale reis. Natuurlijk komen alle hits langs: ‘Mrs Robinson’, ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘Homeward Bound ‘, ‘Scarborough Fair’, ‘The Boxer’, ‘The Sound Of Silence’ en nog veel meer!

The Simon & Garfunkel Story is nog te zien tot en met 22 april in diverse theaters. Kijk voor meer informatie: http://www.wereldtheater.com/voorstelling/the-simon-garfunkel-story#story

 

Lees ook:Ode aan ’s werelds meest succesvolle muzikale duo Simon & Garfunkel
Lees ook:Weakest Link met West End sterren
Lees ook:Win de Soundtrack van Fame!
Lees ook:Spektakel en sensatie tijdens Musicals in Concert in Ziggo Dome
Lees ook:Filmpje: Shaheen Jafargholi in Thriller Live!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>