Johnny Kraaijkamp naast Pia Douwes in The Addams Family

Niemand minder dan Johnny Kraaijkamp gaat Gomez Addams, het gepassioneerde hoofd van de familie spelen in de nieuwe Nederlandse versie van de Broadway hit-musical The Addams Family.  The Addams Family is in theaterseizoen 2018-2019 te zien. Vorige week werd al bekend gemaakt dat internationale musicalster Pia Douwes de vrouwelijke hoofdrol gaat spelen.Johnny Kraaijkamp speelt de rol van Gomez Addams, het gepassioneerde hoofd van de familie Addams, adoreert zijn echtgenote Morticia (Pia Douwes) met hart en ziel en is dol op zijn kinderen Wednesday en Pugsley. Gomez is een vermogend man, vermaard degenvechter, temperamentvol tangodanser en vurig sigarenroker. In zijn vrije tijd kan hij erg blij worden van crashende speelgoedtreinen en messenwerpen. De ultieme latin-lover, van Spaanse adellijke afkomst en zeer energiek (voor zijn leeftijd). Johnny Kraaijkamp speelt op dit moment in de musical VAMOS en was eerder te zien in De Bonbonfabriek en de musicals Dorus en Ruis – De show van zijn leven. Op televisie was Johnny onder andere negen seizoenen te zien in ‘t Zonnetje in Huis.

Producent Marc Muller van TEC Entertainment is bijzonder gelukkig dat hij Johnny Kraaijkamp heeft weten vast te leggen. “Met Johnny Kraaijkamp hebben wij een acteur van formaat kunnen toevoegen aan de cast van The Addams Family. Johnny heeft een enorme staat van dienst en ik prijs mij zeer gelukkig dat hij de rol van Gomez Addams op zich heeft willen nemen. Ik kijk met bijzonder veel plezier uit naar onze samenwerking.”

Verhaal
De excentrieke Addams Family is springlevend! De gepassioneerde Gomez en zijn geliefde Morticia, hun duistere ‘schatjes’ Wednesday en Pugsley, Oom Fester, Oma en uiteraard butler Lurch treden uit de duisternis en verruilen hun macabere villa voor een zwarte komedie in het theater. Dochter Wednesday Addams is volwassen geworden en draagt een schokkend geheim met zich mee. Ze is verliefd op Lucas, een gewone jonge man die, tot overmaat van ramp, afkomstig is uit een ‘doodnormaal’ gezin! Ze deelt het geheim enkel met haar vader Gomez, die echter nog nooit iets voor zijn geliefde Morticia verborgen heeft gehouden. Als Lucas en zijn ouders worden uitgenodigd voor een kennismakingsdiner, komt de waarheid op tafel te liggen. De volle maan schijnt, de geesten worden wakker en de liefde wordt op alle fronten op de proef gesteld.

De muzikale komedie The Addams Family is gebaseerd op de personages gecreëerd door Charles Addams. Muziek en songteksten zijn geschreven door Andrew Lippa, die ook de muziek en de teksten schreef voor de Broadway musical Big Fish, de muziek voor het Broadway toneelstuk The Farnsworth Invention en het script, muziek en teksten voor de Drama Desk prijswinnende musical The Wild Party. Marshall Brickman en Rick Elice schreven samen het script voor de meermaals bekroonde Broadway musical Jersey Boys. Marschall Brickman schreef verder samen met Woody Allen het script voor de films voor Sleeper, Annie Hall, Manhattan en Manhattan Murder Mystery en was hoofdschrijver voor The Tonight Show with Johnny Carson. Rick Elice’s toneelstuk, Peter and the Starcatcher, ontving negen nominaties en won in 2012 vijf Tony Awards.

Vorige maand werd bekend dat het creatieve team van de nieuwe Nederlandse versie van The Addams Family wordt aangevoerd door regisseur Paul Eenens, choreograaf Stanley Burleson en vertaler/bewerker Jon van Eerd. De namen van de overige hoofdrolspelers, en leden van het creatieve team, worden binnenkort bekend gemaakt.

De nieuwe Nederlandse versie van The Addams Family is in theaterseizoen 2018 – 2019te zien. De kaartverkoop voor de voorstellingen van The Addams Family gaat later deze maand van start.

www.tec-entertainment.com

Lees ook:The Addams Family naar Broadway
Lees ook:Laatste familieleden The Addams Family zijn bekend
Lees ook:Vlaamse bewerking van ‘De Producers’ in de maak
Lees ook:Johnny Kraaijkamp in musical Een avond met Dorus
Lees ook:Publiek kan afscheid nemen van John Kraaijkamp sr in DeLaMar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>