Hommage aan Annie M.G. Schmidt in M-Lab

Mei is Annie M.G. Schmidt maand! Deze maand is het namelijk precies honderd jaar geleden dat onze geliefde schrijfster werd geboren. Op 30 mei zal ook theater M-Lab een hommage brengen aan Annie.

Wie is er niet groot geworden met haar liedjes en verhaaltjes over Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en Abeltje. Maar Annie schreef ook columns, gedichten en cabaretteksten. Samen met componist Harry Bannink schreef ze een groot aantal bekende Nederlandse musicals als Heerlijk Duurt Het Langst, En nu naar bed, Wat een planeet, Foxtrot en Madam.  Het duo heeft zonder enige twijfel een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Nederlandse musical. Daarom organiseert M-Lab tijdens het festival 50 jaar musical in Nederland een hommage avond aan Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

Op 30 mei aanstaande zingen Jenny Arean, Marijn Brouwers, Isabel Commandeur, Ellen Evers, Daphne Flint, Dorien Haan, Ara Halici, Rosalie de Jong, Gerrie van der Klei, Jamai Loman, Vera Mann, Frans Mulder, Tony Neef, Anouk van Nes, Joep Onderdelinden, Lone van Roosendaal, Michelle van de Ven, Renee van Wegberg en anderen hun favoriete Schmidt/Bannink lied.

Maandag 30 mei, 20:15 uur in Theater M-Lab. Voor meer informatie kijk op www.m-lab.nl

Lees ook:Repetities musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt gestart
Lees ook:Wegens grote vraag verlenging voor Was Getekend, Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Radiomusical ‘Heerlijk duurt het langst’ bij de AVRO
Lees ook:Musicalster en zangeres Conny Stuart (96) overleden
Lees ook:VIDEO: Cast Was Getekend, Annie M.G. Schmidt geeft eerste impressie voorstelling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>