Hofpleintheater brengt zeemansklassieker ‘Ketelbinkie’

Afgelopen week zijn meer dan 80 Rotterdamse jongeren begonnen met de repetities voor de aankomende musical ‘Ketelbinkie’. De Rotterdamse zeemansheld komt vanaf maart 2013 weer tot leven in het Hofpleintheater.

De voorstelling bevat bekende Rotterdamse meezingklassiekers als ‘Diep in mijn hart, kan ik niet boos zijn op jou’ en ‘Dat kan alleen in Rotterdam’ van onder andere Jaap Valkhoff. Deze nummers illustreren de diepe dalen en hoge toppen uit het leven van Ketelbinkie, maar ook van vele Rotterdammers. De jonge spelers van Hofplein Rotterdam spelen en zingen een aangrijpend, geestig, spannend, nostalgisch, maar bovenal ‘ech Rotterdams’ verhaal. De avonturenmusical ‘Ketelbinkie’ is geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar én voor iedereen die van Rotterdam houdt, want… ‘dat kan alleen in Rotterdam’!

‘Ketelbinkie’ vertelt het verhaal van het bekende en geliefde straatjochie uit Rotterdam. Samen met zijn vrienden beleeft hij spannende avonturen op straat en slaapt hij ’s nachts in een container aan de Waalhaven. Wanneer op een dag het schip, waar Ketelbinkie en zijn vrienden bij aan boord zijn gegaan, in een gevaarlijke orkaan terecht komt, weet hij op tijd een uitslaande brand in het ruim te voorkomen. Bij terugkeer in Rotterdam wordt Ketelbinkie als een held binnengehaald. Evenals al die andere Ketelbinkies die al generaties lang ervoor zorgen dat Rotterdam voor altijd de mooiste wereldhaven is en blijft. De hartveroverende avonturenmusical en Rotterdamse zeemansklassieker ‘Ketelbinkie’ is vanaf maart 2013 te zien in het Hofpleintheater aan de Benthemstraat 13 in Rotterdam.

Lees ook:‘De loop der dingen’ exclusief in het Hofpleintheater
Lees ook:Hofpleintheater viert kerstjubileum met ‘Sporen in de sneeuw’
Lees ook:Unieke one woman show Tessa Sunniva
Lees ook:Extra shows voor musical De Marathon in Rotterdam
Lees ook:Anouk van Nes vervangt Carolien van den Berg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>