Musicalblog wenst iedereen een mooi en muzikaal 2010!

Het jaar zit er bijna op, dus even een momentje om terug en vooruit te kijken… Het was een mooi jaar voor musicalminnend Nederland en ook voor Musicalblog.nl! Musicalblog.nl mocht dit jaar namelijk bijna een half miljoen unieke bezoekers verwelkomen, waarvan bijna 130.000 lezers met zeer grote regelmaat de site bezoeken. Ook mochten we bijna een miljoen pageviews noteren. We mogen dus wel zeggen dat Nederland dol op musical is!

Er gingen dit jaar heel wat musicals in première. Vlak voor het nieuwe jaar ging half december 2008 de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat in première met Op Zoek naar Joseph winnaar Freek Bartels in de hoofdrol, wat zonder twijfel de meest succesvolle musical van 2009 werd. Minder succesvol was Supermodel the Musical, die slechts enkele weken later voortijdig moest stoppen. In januari ging ook High School Musical in première in Tilburg, wat wel een groot succes bleek. In maart waren Kikker en zijn Vriendjes en Brandende Liefde aan de beurt voor een feestelijke opening. In april was deze eer aan Pippi Langkous.

Begin mei ging het buitenspectakel van Sjakoo in première, maar ook deze moest voortijdig stoppen wegens uitblijvende verkopen. In de zomer beleefden Pocahontas, Hairspray en de reizende voorstelling van Mamma Mia! hun zonnige premières. Het einde van het jaar stond ook bol van de feestelijke openingen, zoals die van Woezel en Pip, Disney’s Musical Sing-a-Long, Ja Zuster Nee zuster, Hans & Grietje, Chicago, The Full Monty en All Shook Up. 2009 was ook het jaar waarin we afscheid namen van Ciske de Rat.

Ook het komende jaar staat er weer veel moois op het programma voor de musicalliefhebber. Natuurlijk is er over enkele weken de ontknoping van Op Zoek naar Mary Poppins, waarna de musical Mary Poppins in première zal gaan. Ook 1953 De Musical gaat begin 2010 in première, later dat jaar ook De Gelaarsde Kat en 2010 wordt het jaar van We Will Rock You. Wellicht zal de musical Je Anne, over het leven van Anne Frank ook nog in 2010 in première gaan. Wat 2010 ons verder zal gaan brengen, is nog een beetje onzeker, maar we gaan er van uit dat er nog veel mooie producties zullen volgen en ook 2010 weer een schitterend musicaljaar zal worden.

Wij wensen jullie allemaal een heel mooi en gezond 2010 en uiteraard zullen wij jullie het komende jaar ook weer voorzien van alle nieuwtjes uit de wereld die musical heet. Proost!

Volg Musicalblog ook op Twitter!

Lees ook:MusicalBlog wenst iedereen een muzikaal en swingend 2016!
Lees ook:Musicalblog.nl wenst je een music(a)al 2012!
Lees ook:Wat vonden de BN’ers van Ja Zuster, Nee Zuster?
Lees ook:JOSEPH feestelijk in première
Lees ook:Ja Zuster, Nee Zuster kwartet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>