Op zoek naar Mary Poppins doorgestoken kaart?


Op internet gonst het van de geruchten dat het programma Op Zoek naar Mary Poppins doorgestoken kaart is. Ook op onze site zien we met regelmaat berichten van onze lezers hierover voorbij komen. Op het ene forum is men er zeker van dat Sophie gaat winnen en op het andere staat te lezen dat Noortje al bij voorbaat vaststond als winnaar. Beide dames staan nu tesamen met Rosalie in de finale…

Wij willen er persoonlijk niet zo in geloven. Uit de vele verhalen blijkt dat Sophie al voor de zomer  een contract kreeg voor de rol van Mary Poppins als understudy. En velen menen ‘uit betrouwbare bronnen’ te weten dat Noortje de rol al in haar zak heeft. Opvallend is natuurlijk dat beide dames ook in de finale staan, maar komt dit niet meer door hun talent dan dat het al voorgekauwd zou zijn? Zouden de dames nog wel verrast kunnen reageren als ze toch al weten wie gaat winnen? Zouden zij hun medewerking aan het programma verlenen als ze weten dat ze toch niet gaan winnen?

Ook vorig jaar bij Op zoek naar Joseph zou de winnaar (Freek) al vast hebben gestaan volgens velen. Wat denken jullie? Geloven jullie dat de uitslag en de volgorde van vertrek al vaststond? Er komt toch een notaris aan te pas? En ach, zou het zo zijn: Noortje heeft al weken lang de meeste stemmen in de polls op onze site, dus mocht zij winnen dan is de meerderheid van het publiek daar dan toch mee eens. De echte verrassing zou zijn als Rosalie nu alsnog zou winnen. Wij wachten nog in spanning een weekje af…

Volg Musicalblog.nl ook op Twitter!

Lees ook:Musicalblog livereports vanaf finale ‘Op Zoek naar Mary Poppins’
Lees ook:Irene niet in de finale van ‘Op Zoek naar Mary Poppins’
Lees ook:Willemijn en Irene in Sing Off: Willemijn geen Mary Poppins
Lees ook:Noortje Herlaar is Mary Poppins
Lees ook:Mary Backstage met Freek Bartels

83 Reacties // Reageer

83 thoughts on “Op zoek naar Mary Poppins doorgestoken kaart?

 1. Paul van der Laan

  Doorgestoken kaart? Eén ding heeft me wel erg wantrouwig gemaakt. In de Mary Backstage (te zien op http://www.avro.nl/tv/programmas_a-z/op_zoek_naar_mary_poppins/mary_backstage/) van 3 januari 2010 wordt gezegd dat ze de camera-oefening van de “zwenenzang” niet mogen laten zien. In de Mary Backstage van 10 januari zie en hoor je er wel fragmenten van. Sipke-Jan vertelt wel twee keer dat degene die aan deze oefening meedoen willekeurig worden gekozen, maar als je goed luistert naar de commentaren (niets komt in beeld!) dan hoor je dat Irene en Willemijn hier aan meedoen en dat Willemijn het afscheidslied doet. Dat is precies zoals het later ook in de result-show plaatsvindt. Toeval? De emotionele reacties van de kandiaten lijkt wel echt, zeker in de uitzending van 17 januari 2010; maar laten we niet vergeten dat het allemaal topactrices en topacteurs (panel en presentator) zijn. There is no business like show-business.

    /   Reply  / 
  1. Annelot

   Dat was inderdaad toeval Paul van der Laan!

   Eigenlijk stonden er anderen in de sing-off, maar zij wilden graag zelf repeteren!

   De week daarvoor stonden bijvoorbeeld Sophie en Noortje in de sing-off!

     /   Reply  / 
   1. Paul van der Laan

    Hallo Annelot. Bedankt voor je reactie. Heb dit inmiddels ook op You-Tube (http://www.youtube.com/watch?v=8fqX6pYSUUQ&feature=related) bevestigd gezien. Het blijft me echter alsnog verbazen waarom in Mary Backstage van 3 januari 2010 zo nadrukkelijk werd gezegd waarom de oefen sing-off niet in beeld mocht. Wat was er te verbergen?

      /   Reply  / 
    1. Annelot

     ik denk om dit soort reacties (zoals doorgestoken kaart) tegen te gaan!

       /   Reply  / 
    2. Gele Fan

     Op 3 januari stonden Noortje en Sophie in de singoff, volgens mij niets te verbergen

       /   Reply  / 
 2. Esther van den Akker

  Ik denk wel dat voor de live shows beginnen, meneer van Lambaart echt wel 2 of 3 van zijn favorieten ” vast legt “.
  Dat wil zeggen dat die meiden dus bij voorbaat nooit in de sing off zullen komen of dat ze dan toch in ieder geval door mogen van Willem Nijholt.
  Wat ik overigens wel begrijpelijk vind….
  Je laat natuurlijk geen miljoenen productie dragen door iemand die ‘ best wel ‘ goed is !!
  De hoofdrol moet gaan naar een vrouw die het psychisch en lichamelijk aan kan om de productie te dragen.
  Maar in dat geval is het dus wel een vorm van doorgestoken kaart. Maar een hele begrijpelijke actie denk ik !

    /   Reply  / 
  1. mary

   Ja ik denk ook zeker dat Erwin een voorkeur heeft ieder panellid heeft dat ook.De shows moeten de musical promoten en in de finale zitten de meiden met de meeste stemmen dus dat zit wel goed.In de finale is ook iedereen fantastisch etc.want de musical moet nu de theater’s in.Nummer 2 en 3 krijgen ook mooie rollen dat zie je bij evita en joseph ook.Dat gebeurt ook zo in Engeland alleen ligt de lat daar nog hoger het drama/toneel is daar ook belangrijk.

     /   Reply  / 
 3. sandra

  Bij OZNJ heeft Freek ook een keer gereperteerd voor de sing-off. Dus dat zegt niks. Ik denk wel dat er een paar meiden van de serie al in het ensemble aangenomen zijn. Kijk maar naar Joseph vorig jaar. Robin, Hein en Mathijs waren allang aangenomen voor Joseph. Toen moest de wedstrijd nog beginnen. En natuurlijk als je show 11 miljoen kost wil je wel het beste van het beste hebben. Daar heeft Erwin recht op. Hij mag best voor zijn voorkeuren uitkomen. Daarvoor zit je in het panel.

    /   Reply  / 
 4. stephanie

  wat betreft het verhaal van de “zwanenzang”. De deelnemers aan het programma weten waarschijnlijk zelf ook al ongeveer in hoeverre zij de beste zijn. Willemijn en Irene waren gewoon de meest zwakke kandidaten en dat wisten zij, maar ook de programma-makers, dus ik vind niet dat je dit meteen als argument voor de “doorgestoken kaart” mag geven.
  Ik heb ook al vanaf het begin voorspelt dat de twee laatste finalisten Sophie en Noortje zullen zijn, dus ik denk dat dat inderdaad ook grotendeels van hun kwaliteiten afhangt.
  Tuurlijk hebben de panelleden meestal voor zichzelf vaststaan wie zij de perfecte Mary vinden, maar ze geven ook kritiek.
  Als ze van te voren wisten wie de hoofdrol ging spelen, dan zouden ze de kritiek niet op tv vertellen, aangezien de mensen dan op hun negatieve punten gaan letten en daar in de theaters bij bleven. Bij Noortje is de kritiek dan wel inderdaad opvallend laag, maar Freek heeft vorig jaar behoorlijk wat kritiek gekregen.

  Nouja, wat ik hiermee eigenlijk probeer te vertellen, is dat ik zelf wil geloven dat het allemaal écht is.
  trouwens, waarom zouden ze dit niet echt laten zijn. De mensen die stemmen zijn grotendeels de mensen die naar het theater gaan en ze gaan het liefst naar de persoon op wie ze stemmen, dus voilá…

  p.s. bedankt voor de aandacht:P

    /   Reply  / 
 5. Lotte

  Zeker weten doen we het niet natuurlijk, maar het lijkt me sterk dat het echt doorgestoken kaart is. Zou zonde zijn van het geld en moeite van het maken van dit programma vanaf de 1e auditie tot de finale. En ik kan me niet voorstellen dat de auditanten zich hiervoor lenen. Toch denk ik dat er wel subtiel gestuurd wordt naar de juiste Mary. Om te beginnen met het panel. Stel je voor het publiek had voor in de finale voor Eefje (wie? oja die uit de 1e liveshow) of wie dan ook die niet in het Mary Plaatje past, gekozen. Kan me niet voorstellen dat Sir Erwin dat zomaar had toegelaten.

    /   Reply  / 
 6. Annelot

  Ik denk dat ze aan een lichtelijke vorm van manipulatie doen, door bepaalde Mary’s betere nummers te geven en betere commentaren, maar dat er voor de rest niet echt iets van doorgestoken kaart in zit!

  natuurlijk spreken sommige panelleden nadrukkelijk hun mening uit om de mensen te beïnvloeden, maar ik heb gehoord dat het stemmen 100% eerlijk gaat!

    /   Reply  / 
 7. Peet

  Het is een miljoenenproductie waarbij de casting wordt gedaan (voor de 1e cast) door Amerikaanse castingdirectors.
  Zou Stage Holding dan afgaan op wat het publiek wil????

  Reken maar uit…..

    /   Reply  / 
 8. Laura

  Lastig.. Uiteraard gaat het hier om een miljoenenproductie maar de dames die nu in de finale staan vind ik allemaal geschikt voor de rol van Mary Poppins. Daarnaast is het het publiek dat uiteindelijk de voorstelling gaat bezoeken dus is het niet zo gek om via een televisie programma een Mary te casten. Een goede manier van publiciteit maken! Je zou inderdaad kunnen zeggen dat ze geen enkel risico nemen maar tot nu toe heb ik nog geen hele gekke dingen zien gebeuren! Sophie en Noortje zijn inderdaad behoorlijk favoriet bij heel veel kijkers dus zou het best kunnen dat er onwijs veel op hun gestemd wordt. Volgens mij komt de voorkeur van het panel (Vaak wordt bijv. Noortje genoemd) aardig overheen met wat het publiek vind. Ik kan me niet voorstellen dat het panel iemand als Noortje of Sophie, die gewoon veel in huis hebben om Mary Poppins te spelen, naar huis laat gaan (vandaar de zwanenzang dat ze toch altijd iemand kunnen redden. Of het nu echt of niet echt is kan ik niet over uit.. Ik zou het wel raar vinden als het gewoon wordt toegestaan (mocht het doorgestoken kaart zijn) dat mensen een stem uit kunnen brengen zonder dat dit mee zou tellen..

    /   Reply  / 
 9. Ikkuh

  Ik weet heel zeker dat het doorgestoken kaart is…. Van Freek wist ik ook voordat de afleveringen begonnen dat hij de rol al te pakken had.

  Heel veel mensen brengen hun stem uit en dat is allemaal geld voor Joop vd Ende producties.
  Die 11 miljoen moet toch ook (deels) bij elkaar geschraapt worden….

    /   Reply  / 
 10. Dini

  Nou daar geloof ik helemaal niets van, als je kijkt naar het moment dat Irene afscheid neemt, iedereen helemaal emotioneel is. En dat, wanneer Sophie hoort dat zij in de finale zit, in huilen uitbarst. Nee hoor, het is geweldig programma.
  Als je dit soort gevoel bij deze progamma’s hebt, zou je gewoon niet moeten kijken. Je doet op deze manier zo’n programma te kort.
  Wij genieten van dit programma omdat hier niemand wordt weggezet alszijnde een valszinger, maar dat iedereen wordt klaargestoomd voor ook een eventuele andere hoofdrol in een andere musical.

    /   Reply  / 
 11. Dini

  Bij Freek was het ook niet zeker, want als Freek in de sing-off was gekomen bijv. samen met Roy of Robin, dan weet ik zeker dat Willem naar huis had gestuurd. Gelukkig had Freek heel veel fans, die op hem hebben gestemd en hij was ook de beste.

    /   Reply  / 
  1. Laura

   Dat weet ik nog niet zo heel zeker hoor… Ja, wel dat Roy & Robin erg goed bij Willem lagen, maar we hebben ook nog Erwin, de producent van de musical. Ik denk dat hij er zeker een stokje voor had gestoken als zo’n situatie -Freek met Roy/Robin in de sing-off- zich had voorgedaan… Want we kunnen het er toch wel over eens zijn dat Freek stiekem Erwins grote favoriet was, ookal beweerde hij dat hij voor Freek maar tienden van procenten meer voorkeur had dan voor John? En daarnaast dat Freek gewoon het meest geschikt was en is voor de rol, naar mijn mening dan ;)

   *even om verwarring te voorkomen, ik ben een andere Laura dan die boven Ikkuh reageert*

     /   Reply  / 
 12. Laura

  Om nog even iets toe te voegen op mijn verhaal dat betrekking heeft op het bovenstaande artikel: Ik denk niet dat het doorgestoken kaart is, maar dat er dus wel op een bepaald moment ingegrepen kan worden als dat echt hoog nodig is.

    /   Reply  / 
 13. mary

  Of het nou doorgestoken kaart is of niet ik denk wel dat Sophie niet samen in de sing-off met Rosalie mocht komen.Want dan zou volgens mij Rosalie de voorkeur krijgen boven Sophie.En het was ook frappant dat de juryleden:erwin,pia en thom ieder een verschillende voorkeur had behalve voor Rosalie maar die zou toch gered worden door Willem.En wat de liedjes betreft Noortje heeft wel altijd de mooiste liedjes en die worden wel door de jury bepaald.

    /   Reply  / 
  1. lottie

   Ik lees vaker op fora dat men vindt dat Noortje de leuste nummers krijgt. Ik denk toch echt dat dit een kwestie van smaak is. Ik vind dat zij de minst leuke nummers heeft gedaan! Degene met de leukste nummers was naar mijn mening Willemijn, telkens weer kreeg zij mijn favoriete nummer. Jammer, want ik vond Willemijn de minste kandidaat. Verder denk ik niet dat het doorgestoken kaart is. Simone was een favoriet van Erwin en toch stuurde willem haar naar huis.

     /   Reply  / 
 14. Ikkuh

  Het maakt ook allemaal niet zo heel veel uit, maar neem van mij aan dat het doorgestoken kaart is. Neemt niet weg dat het programma fantastisch is en vergeet niet dat deze dames uitstekend kunnen acteren.

  Heb ik ook aan Freek gezien. Bij mij was echt vooraf bekend dat hij al wist dat hij de rol had. Geldklopperij het sms-en…….. Ik doe daar niet aan mee.

    /   Reply  / 
 15. martijn

  Uiteindelijk zegt het allemaal niets. In de backstageshow met Matthijs, zei hij dat hij Joseph diverse malen heeft gespeeld. Hij viel af in show 6. Heijn viel af in show nummer 4 Ik denk dat sommige mensen al een soort van Pia Douwes-contract hebben bij Stage zoals bijv. Freek dat ook heeft, waarbij ze zich geen zorgen hoeven te maken over werk.

    /   Reply  / 
 16. anoniem

  Het is wel degelijk doorgestoken kaart. Ik heb van een castlid vernomen dat Sophie en Noortje allebei al sowiezo een rol als alternate hadden vlak voor de liveshows zouden beginnen. De productie uit het buitenland zit er echt vlak bovenop, en hebben ook al aan gegeven aan het begin wie er in de finale zouden mogen staan.
  Tja, en de vorige 2 jaren was dat ook al….

    /   Reply  / 
  1. sandra

   Dat is omdat de casting voor de show allang is geweest. De show moet eind maart al gaan draaien en de groep begint over ee nweek al te repeteren.Datwas bij Joseph ook al en bij Evita ook. Er zullen wel meer dames uit de serie in de musical staan. De hoofdrol van Mary is alleen nog niet vergeven. Dus als Noortje wordt Sophie us en als Sophie wint wordt Noortje us. Rosalie zit nog in LMT.

     /   Reply  / 
 17. Laura

  Tja… ik geloof er eerlijk gezegd niet zo in dat de OZN.. programma’s doorgestoken kaart zouden zijn. Natuurlijk zijn die sms’jes geldklopperij (ik sms daarom ook niet), maar niet om die reden. En hoewel ik geloof dat alle kandidaten goed kunnen acteren, geloof ik niet dat ze zulke zenuwen kunnen acteren… Kijk maar naar de finale van OZNJ, ik vergeet dat verbeten gezicht van Freek nooit meer ;)

    /   Reply  / 
 18. Frankie

  Nou ik geloof er niks van dat
  het doorgestoken kaart zou zijn.
  Natuurlijk zitten Noortje en Sophie
  in de finale. Gewoon omdat ze de beste zijn
  En die notaris is er niet voor
  niets .gr Frankie Dekkers

    /   Reply  / 
 19. Nicole

  Natuurlijk staat het al vast. Je denkt toch niet dat Erwin de producent iemand in zijn peperdure productie in de hoofdrol laat schitteren als hij er zelf niet achter staat. Je kon vorig jaar zien dat Freek zijn eigen persoonlijke favoriet was. En je zag hem bij die uitslag ook echt hopen. Dit jaar is Noortje verre weg zijn favoriet. Hij zorgt er zelf wel voor dat zij gaat winnen hoor. Maar ik zal er niet om treuren. Ik had vooraf geen favoriet. Maar na een paar shows zag ik al dat Noortje gewoon de beste optie is. Sophie heeft de uistraling ervoor maar haar stem wordt met de week irritanter. Rosalie….tja ook een van mn favorieten maar aangezien zij in de halve finale al in de sing off stond weet je gewoon dat zij er zondag als eerste uit zal liggen.

    /   Reply  / 
  1. Annelot

   Ik wil niet veel zeggen, maar bij Evita was Suzan de favoriet van Erwin en die werd toch ook echt geen eerste…

     /   Reply  / 
 20. Dini

  Wat zal het leuk zijn als Rosalie nu met de hoofdprijs er vandoor gaat. Ik ga zeker op haar stemmen. Ze is zo puur en leuk.
  Ik zou het helemaal te gek vinden als zij het wordt. Ik vind ze overigens alle drie geweldig hoor! Laat dat even gezegd zijn. Maar ik gun het heel erg aan Rosalie.

    /   Reply  / 
 21. mary

  Ja dat zou leuk zijn twee honden vechten om een bot en de derde gaat er mee vandoor.Rosalie heeft het meest gevoel in al haar gebaren en stem.Noortje heeft een mooie stem en kan het ook goed brengen en zij danst ook geweldig.
  Sophie is de minste van die drie bij haar is het gemaakt met al haar maniertjes.

    /   Reply  / 
 22. Nina

  Er werd in Mary Backstage een keer gevraagd aan Erwin of het doorgestoken kaart was en toen zei hij: ‘Ik vind wel dat als je zo’n programma doet, dan moet je er wel helemaal voor gaan’. Erwin is absoluut geen goeie acteur en ik kon geen enkel spoortje van liegen ontdekken, dus ik denk niet dat het doorgestoken kaart is.
  Ik vind dat het tussen Noortje en Rosalie moet gaan, maar ik weet ook dat Sophie ongelofelijk veel fans heeft. Als ik echt moet kiezen ga ik toch voor Noortje en word Rosalie en understudy. Dat lijkt me een perfecte situatie. Sophie komt wel ergens aan de bak, dat weet ik zeker.
  Het lijkt me trouwens ook super als Suzanne ook understudy word en misschien Simone ook, ze zijn er allebei naar mijn mening te vroeg uit gegaan.

    /   Reply  / 
 23. mary

  Ik zou het echt stom vinden als het allemaal al vast staat. dan is het gewoon geld ophalen door te stemmen. wel nodig voor zo’n musical natuurlijk, maar toch. iemand zei wel dat in een voorstukje noortje als mary was, maar dat hoop ik niet, ik vind haar de minste van de overgebleven 3. rosalie heeft een supermooie stem, en sophie lijkt echt op mary poppins! maar noortje kan misschien wel goed zingen maar ik vind haar echt niet leuk. wel jammer trouwens dat simone er allang uit is, ik vond haar echt goed! en rosalie is het gewoon gegund, zeker afgelopen week met dat nummer, matthijs moest er bijna van huilen, zo lief!

    /   Reply  / 
 24. Hanneke

  Of het nou doorgestoken kaart is of niet: de 3 besten staan in de finale. Althans voor die rol

    /   Reply  / 
 25. Daniëlle

  Ik denk dat het geen doorgestoken kaart is. Al je een beetje interesse voor musicaltheater hebt, net als ik, dat ben je misschien ook op internet aan het surfen geweest en dan heb je kunnen zien dat er vele audities zijn geweest voordat uberhaupt de liveshows begonnen.

  Bij deze audities zijn natuurlijk, zoals je hebt kunnen zien, de panelleden zelf betrokken geweest met het selecteren van de meest geschikte kandidaten. Dat is ook de reden dat er zoveel talent in de liveshows staan, want ze zijn zelf geselecteerd door de panelleden.

  Zelf ben ik voor Noortje, ik vind dat zij vreselijk goed kan zingen en kan dansen. Ook vind ik Rosalie erg goed, maar ben dan toch voor Noor, omdat wij bij elkaar in de klas hebben gezeten!

    /   Reply  / 
  1. mary

   Nu ik weet wie welk liedje zingt in de finale wil ik de jury bedanken voor deze keuze.Een ieder kan alles uit de kast halen.Noortje drama en emotie,Rosalie hoop en gevoel en Sophie haar stem.

     /   Reply  / 
 26. Mar

  Ik geloof niet dat het doorgestoken kaart is. Ik geloof wel dat mensen van te voren gevraagd worden om mee te doen (zoals dat ook bij Brigitte het geval was bij OZNE).
  Erwin laat mooi het publiek haar gang gaan, want je wilt immers de publiekstrekker in de hoofdrol hebben.

  Nu mijn favoriet Irene eruit is, ben ik in dubio over Noortje en Rosalie. Sophie vind ik maar irritant, zowal in zang als gedrag. Ik ga denk ik niet stemmen. (Of heel misschien op Roos, omdat ik haar graag sowieso bij de laatste 2 wil zien)

    /   Reply  / 
  1. mary

   Ja ik ga ook stemmen op Rosalie zij hoort in de top 2 niet Sophie.

     /   Reply  / 
   1. Annelot

    Ik ga stemmen op Rosalie en Noortje, omdat ik gewoon niet wil dat het Sophie wordt!

    Rosalie en Noortje mogen het allebei wel worden, mijn voorkeur ligt iets meer bij Noortje, maar Rosalie is zeker ook een goede optie!

      /   Reply  / 
 27. annemieke

  Als Erwin wilt dat zijn favouriet wint omdat hij er veel geld in steekt, even een belangrijke vraag: waarom won Susan dan niet bij Evita? Het was duidelijk dat zij zijn favouriet was??

  Freek was bij velen van het panel favouriet maar is dat zo gek? Hij was ook erg goed.

  Ik ga dit keer voor Rosalie! Ik vind haar een perfecte Mary: puur, eerlijk, ontwapenend!

    /   Reply  / 
 28. janewood

  ik denk dat het allemaal doorgestoken kaart is en dat de kijker er geen weet van heeft,als je maar aan de buis blijft hangen, irene had heel veel in huis alles wat een mary in huis had,heel jammer voor haar, jullie hebben de troef in handen, kom nou zeg!!!

    /   Reply  / 
 29. lezer

  Ik snap sowieso niet dat het tvprogramma bij de publieke omroep mag bestaan. Natuurlijk staan er al dingen vast, het is een miljoenenproductie en dan wil je niks aan t toeval overlaten. Het is toch raar dat de publieke omroep wekelijks prime time een 2 uur durende commercial uitzendt? Een commercial waarin de potentiele klant ook nog eens gevraagd wordt zelf te betalen voor deelname aan het ‘marktonderzoek’. Heel slim. Natuurlijk is het mooie tv voor de musical-liefhebber en zijn de finalisten extreem getalenteerd dat staat buiten discussie.

    /   Reply  / 
 30. Louisa

  Ik volg al vanaf het begin Mary Poppins. Bij het voorstellen van de kandidaten was ik al helemaal fan van Sophie. En toen had ze nog geen noot gezongen! Ik ben erg blij dat ze in de finale staat en als zij het ook wordt vanavond weet ik zeker dat ik naar de musical ga. En of het doorgestoken kaart is of niet, vind ik niet relevant. Zolang de beste Mary Poppins straks die rol krijgt. En als je vind dat het doorgestoken kaart is, dan moet je gewoon niet stemmen maar lekker op de bank met een bakje koffie televisie zitten kijken.

    /   Reply  / 
  1. Fokski

   Kan alleen maar zeggen dat ik het helemaal met je eens ben !!!

     /   Reply  / 
 31. sliek

  Ik ben beslist geen expert en ben pas bij aflevering 3 gaan kijken maar er is voor mijn maar 1 Mary en dat is Rosalie geweldig zij heeft alles in zich om Mary te spelen ,zelfs als ze geen Mary kleding aan heeft dan zie je er Mary in ,de andere 2 zijn ook erg goed maar missen de vele stylen die Rosalie heeft en zie ik ze meer in de klassieke musicals.En ik zeg maar zo ,er zit een knop op de t.v dussss?

    /   Reply  / 
 32. peter

  Natuurljk is het allang bekend wie de hoofdrol gaat spelen. De kosten voor een dergelijke produktie zijn gewoon te hoog om er een hoofdrolspeelster in te zetten die niet de volledige steun heeft van de castingdirectie. Willem Nijholt weet ook wie de hoofdrol gaat spelen, vandaar de sing-off. Hij moet de gedoodverfde winnaar in de reeks houden.
  In de musicalwereld is bekend dat de winnaar inderdaad al een paar maanden geleden het contract heeft getekend. De shows op TV zijn leuk om naar te kijken en uiteraard een uitgelezen reklame voor de produktie.

    /   Reply  / 
 33. anneke

  Ik geloof werkelijk dat het op voorhand al vaststond.
  1 minuut na de uitzending las ik op Wikipedia bij Noortje’s naam dat zij de winnares was van “Op zoek naar Mary Poppins”
  Denken jullie nou werkelijk dat Wikipedia op zondagavond bijgewerkt wordt?

    /   Reply  / 
  1. Annelot

   Dat zijn gewoon fanatieke fans, Anneke…
   Die zitten op hun computer en willen graag de eerste zijn die het kan bijwerken!

   Bij de OZNMP Wikipedia pagina deed ik dat vaak ook enkele minuten na de liveshow!

     /   Reply  / 
 34. Hanny

  Sophie,jij bent de echte mary Poppins!!!!!!!

    /   Reply  / 
 35. grietje

  Ik vond inderdaad Sophie de beste! Waarom? Simpel! Fantastische uitstraling, geweldige volle mooie stem. Niet dat scherpe op het schreeuwerige in de hooge van Noortje. Ben ronduit teleurgesteld in Nederland, maar wat ik een treffende uitspraak van de moeder van Sophie vond was dat “zij geen café hebben afgehuurd”. Zij laten het aan ons de kijker over en niet aan een club mensen die inderdaad in dat café hun beltegoed opgemaakt hebben aan stemmen en nu vast denken dat ze “vrienden” zijn van Noortje en haar familie. Want geloof me als het er op aan komt….. kent ze geen van hen. Erg berekenend, uitegmeten en precies waar nodig haar dingetje gedaan….. het waren de woorden van meneer Nijholt himself….. Ik heb geen hart gezien in de optredens, in tegenstelling tot Sophie die met haar binnenkomen al die geweldige uitstraling heeft. Echt vreselijk jammer, want u gaat het zien als het inderdaad zo is dat zij de understudy is, zij gaat eerder de zalen platspelen als Noortje. Mij zul je dus niet zien als Noortje de rol speelt. Ik ben diep en diep teleurgesteld.

    /   Reply  / 
  1. carla

   helemaal mee eeens hoor,sophie had moeten winnen,maar die is heel bescheiden,en voor noortje lag alles al klaar…..

     /   Reply  / 
  2. anneke

   helemaal mee eens. Sophie was ook mijn favoriet!
   Met uitstraling en klasse, gevoegd bij haar mooie stem, stak ze m.i. met kop en schouders boven de anderen uit.
   Jammer, maar ze krijgt haar kansen nog wel!

     /   Reply  / 
  3. Diana

   Hallo

   Helemaal mee eens ik wou graag naar Marry popins leek mee erg leuk maar wel met Sophie in de hoofdrol.
   Ik vindt Noortje echt helemaal niks!!!!!
   Jammer dat het zo moet ik denk inderdaad ook dat alles al vast lag. Ik wil heen als ik zeker weet dat Sophie speel en anders verdienen ze geen geld aan mij. Kom op zeg het is zo klaar als een klontje dat de rol voor Sophie had moeten zijn dat is gewoon Mary popins in hart en nieren en Noortje komt er nier eens bij in de buurt. En ik moet zeggen ze hebben er alles aan gedaan om Noortje in een goed dag licht te zetten.

     /   Reply  / 
 36. Laura

  Ik ben ontzettend blij dat Noortje heeft gewonnen!Ze heeft het de afgelopen weken fantastisch gedaan, en nu gaat ze dat ook in het theater laten zien.

  Ik was nooit zo onder de indruk van Sophie, maar vanavond heeft ze me toch een beetje doen twijfelen bij “Alles Kan Als Jij Het Laat Gebeuren”, dat vond ik wel écht goed. Staat wel weer tegenover dat haar solo me niks deed -ondanks dat het goed gezongen was- en haar tapkunsten me teleurstelden, maar ik denk dat een mooie US Mary-rol goed voor haar zal zijn.. Nog een beetje verder ontwikkelen en dan komt het helemaal goed met haar!

  En Rosalie, ja, naar mijn mening had ze 2de moeten worden. Ik vond haar zó goed! Maar het was wel te verwachten dat ze er als eerste uit zou gaan… Ach, haar staan vast nog veel mooie rollen te wachten!

    /   Reply  / 
 37. Laura

  Dat van dat Wikipedia-gedoe vind ik trouwens maar onzin… dat kan iedereen op elk gewenst moment bijwerken, en er zal vast wel íemand zijn die meteen na de finale naar Wikipedia gaat -net als jij dus, Anneke- , en dan die pagina gaat zitten bijwerken.

    /   Reply  / 
 38. Jeffrey Poublon

  Noortje proficiat! Jammer dat er zoveel gespeculeerd wordt over het het wel of niet vast staat/stond wie Mary moest worden. Laten we eens eerlijk zijn en onbevangen naar de uitslag kijken. Dan kan je er niet om heen !!! Gevoelsmatig zeg ik wel de volgorde van nummmer 2 en 3, maar ja met Rosalie komt het helemaal goed. Ze is een Simone Kleinsma in de dop. Noortje nogmaals proficiat !!!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
  1. mary

   Ja mijn favouriet was Rosalie en de vergelijking met Simone Kleinsma was mij ook al opgevallen vooral toen zij het lied appels en nog wat zong van Toon Hermans.Ik hoop voor haar dat zij gauw een hoofdrol krijgt dan ga ik naar de voorstelling.Mary Poppins was leuk om naar te kijken maar als musical trekt het mij niet in tegenstelling tot Joseph.Dus nu een hoofdrol voor Rosalie misschien Wicked?.

     /   Reply  / 
 39. Dotje

  Dit is echt te erg voor woorden. Zelfs iemand met de intelligentie van koe kon al zien aankomen dat er alles aan gedaan werd om Noortje (Snoortje, zoals ij haar noemen, door haar nasale, sherpe, schreeuwerige geluid) te laten winnen. Zowel bij Evita en Joseph krijgen de al van te voren bepaalde winnaars een tranentrekker die er altijd lekker inhakt. Al deden de vorige twee bij Evita en Joseph het veel beter dan Snoortje. En dat Simone eruit moest van Willem omdat ze zo en Hollandse kop had, nou dan hadden Rosalie en Snoortje er ook uitgemoeten. Niet echt mooie klassieke engelse Nanny gezichten. Kortom Sophie op één met afstand. Tweede Simone en derde Carmen,

    /   Reply  / 
  1. Leon

   Als ik doof zou zijn zou ik het met je eens zijn. Trouwens, Sophie mocht niet klagen over het nummer dat ze moest zingen. Over er inhakken gesproken. Ik had heel graag Rosalie en Noortje dat nummer horen zingen en ik weet zeker dat ik dan wel ontroerd zou zijn geweest.

     /   Reply  / 
   1. anneke

    Tja…. zo zie je maar: over smaak valt niet te twisten!
    Ik vond Sophie de ideale Mary!!!!

      /   Reply  / 
    1. Esmee

     Ik vond Sophie ook de beste. Ze heeft altijd een leuke uitstraling en ik vind haar gewoon beter en beter overkomen dan Noortje. Ik vond het niet netjes van Willem dat hij een geel strikje (oid) om had. Tijdens de backstage uitzending zei hij dat hij nog niet wilde zeggen wie zijn favoriet was (terwijl dit al vanaf liveshow een ongeveer duidelijk was) maar dan wel met een geel strikje om gaan zitten vind ik niet profesioneel. Als je doet alsof je neutraal bent, doe dat dan ook consequent en dus ook in je kleding ‘geen voorkeur laten blijken’.

     @Dotje: ben het met je eens met wat je zegt over de Hollandse kop. Met dat criterium hadden ze inderdaad voor Sophie moeten kiezen. Ook niet consequent van Willem, maar de vier jury/panelleden hebben altijd duidelijk hun voorkeur laten blijken en Noortje nooit commentaar gegeven. Als Sophie had gewonnen was ik gegaan, maar ga nu geen €80,- er aan uitgeven. Hopelijk wordt ze understudy, zodat ze toch nog haar droomrol kan spelen. Hoop het echt voor haar!

       /   Reply  / 
 40. Leon

  Noortje, hartstikke gefeliciteerd, dik verdiend. Idd, Sophie op 1 met afstand… maar dan alleen voor de Engelse nanny-look. Met visagie kun je een look maken dus waarom dan voor Sophie kiezen als de andere finalist echt een veel mooier stemgeluid heeft. Ik weet niet wat er met de oren van Grietje aan de hand is maar je wilt toch niet beweren dat de uitvoering van ‘Kon ik nog maar even bij je zijn’ door Sophie mooi was? Ik vond het tenenkrommend, onmachtig, jammer dat ze de helft van de tijd het lied ook met een lach op haar gezicht ten gehore bracht. Enne, Noortje scherp en schreeuwerig??? In mijn oren heeft dat meer te maken met kracht geven op de juiste momenten en dan nog kan ik er niks scherps of schreeuwerigs van vinden. Als je de uitvoeringen van ‘Alles kan’ nog eens gaat luisteren dan kun je toch niet anders concluderen dan dat Noortje alleen al dat duel met een straatlengte, verdiend gewonnen heeft. Op werkelijk alle fronten is Noortje de beste met als goede tweede Rosalie. Ik mag hopen dat Rosalie de understudy wordt.

    /   Reply  / 
  1. grietje

   Leon, ik kan alleen maar zeggen…. als ik zo direct mag zijn, het wordt naar mijn mening voor jou tijd voor Hans Anders. Daar hebben ze naast brillen ook gehoorapparaten.
   Laat ik je vertellen, MIJN oren is niks mis mee, ik heb ook al 32 jaar muziekervaring in zang en lesgeven en niet onverdienstelijk mag ik wel zeggen. Ik ga hier dan ook zeker niet met jou over in discussie. Waar je ook rekening mee moet houden is wat iemand uitstraalt als hij zingt. Hou je er ook rekening mee dat er veel kleine kinderen in de zaal zullen zitten? Het is ook een soort sprookje, nou weet ik dat daar ook heksen in voorkomen, maar volgens mij niet in het sprookje Mary Poppins. Goed we verschillen gewoon van mening, dat is niet anders. Ik laat het hierbij.

     /   Reply  / 
 41. Ferry

  Inderdaad,…. Noortje was en is gewoon de meest geschikte kandidaat.
  Als er een notaris bij betrokken is, dan moeten we er ook vanuitgaan dat de stemmen eerlijk geteld zijn.
  Wel opvallend waren hoe er vaak gemalipuleerd werd, waar ik als opvallendste toch wel vond; dat Sophie ineens ziek was toen er een masterclass dansen georganiseerd was,…. wel erg toevallig….. ik ben ook bang dat die Sophie anders toen al door de mand was gevallen.
  Nortje had het gewoon allemaal en Rosalie was voor mij qua stem de grote winnaar.

    /   Reply  / 
  1. Diana

   Je gelooft ook nog in sinterklaas zeker

     /   Reply  / 
 42. Chantal

  Zijn er nog meer mensen die problemen hadden met stemmen? Ik heb meerdere keren gestemd en kreeg slechts enkele keren een bevestiging. :S Nog meer mensen die dit ook hadden?

    /   Reply  / 
 43. Sietske Groenhart

  Noortje was ook mijn favoriet. Ze heeft een prachtig guitig en expressief gezicht, daarnaast liet ze zien van alle markten thuis te zijn. Ik vond haar stem ook een pietsie sterker dan dat van Sophie. Noortje is een lekker bijdehand type zoals Mary P. dat ook is.
  Trouwens wat was het een prachtige productie. Ik wil deze musical graag zien met mijn kids.

  Gefeliciteerd Noortje!

    /   Reply  / 
 44. marja

  ben het ermee eens, het is vooraf al duidelijk wie er moet winnen. Het druipt er vanaf.
  Luister maar naar de jury als ze de loftrompet spreken of de beoogde kandidaten.

    /   Reply  / 
 45. janewood

  toch een goede keus, om noortja te kiezen, hoewel ik sophie ok erg goed vond, zij was van nature ook een echte mary, wat ik van rosalie niet vond, een beetje gemaakt, noortje laat zien wat je kan, heel veel sucses.

    /   Reply  / 
 46. Vivian

  De meiden zullen heus niet weten wie het wordt, maar ik denk dat erwin en joop dondersgoed weten wie het wordt, anders gaan ze daar echt geen 11 miljoen in stoppen. Weet iemand het nummer van die notaris, zullen we die even uithoren. Die zit er meer voor de sier dan voor de stemmen gok ik zo.

    /   Reply  / 
 47. Dotje

  Ik ben wel naar Evita en Joseph geweest, maar nu ga ik maar niet. Ik hoop nog wel wat van Simone te horen. Die was ook erg sterk. Maar ja Marco Borsato zou iedereen genekt hebben, al zong en speelde Simone dat heel goed. En het mooiste nummer was toch wel van Sophie met dat dat nummer van Sting. Fields of Gold.

    /   Reply  / 
  1. Spallie

   Inderdaad “Fields of Gold” is een mooi nummer

     /   Reply  / 
 48. Spallie

  Er waren veel mooie nummers uitgezocht, maar DAAR ging het niet om, het ging erover hoe werd het gezongen!
  Rosalie was voor mij de beste qua stem en met dat dansen wist ze ook wel raad.

  DE Mary was wel het duidelijkst te zien in Noortje, dus gelukkig hebben de Nederlanders best wel een goede kijk op talent.

  Wat ik ooit graag wel eens een keer zou willen zien is : De stemmingsuitslagen in aantallen

    /   Reply  / 
 49. Jos Hol

  Noortje heeft meer dan terecht gewonnen. Sophie kwam niet in de buurt met haar TE klassieke stem en houterige danspasjes (vooral die tapdans, dat was een parodie op het tappen). En ik weet dat er niets vast stond van tevoren, hoe moeilijk het ook mag zijn voor fans van Sophie om dit te geloven. Alles is eerlijk gegaan, anders zou de notaris zijn naam er ook niet aan verbinden. Diegenen die anders denken, zijn slechte verliezers. Het waa Sophie die via hyves op slinkse wijze zieltjes probeerde te winnen. Maar gelukkig heeft kwaliteit uiteindelijk gezegevierd.

    /   Reply  / 
 50. Inge

  Nou, aangezien de musical nu al besig is
  is er al wel degelijk gerepeteert daarvoor.
  went in een week? oefenen ervoor, dat lukt niemand!

  Mja, zo denk ik dan..

  Realistischer zou zijn, als de musical nog even op zich bleef wachten, toch? :$

    /   Reply  / 
  1. Angel Mulder Auteur

   De musical Mary Poppins is nog niet te zien. Pas vanaf 27 maart.

     /   Reply  / 
   1. Inge

    Ow, dan heb ik het verkeerd begrepe, sorry!

    Nee, het was op tv, maar ik dacht dat het al begonnen was :$

      /   Reply  / 
 51. Imke

  Wat ik niet snap is dat iedereen Sophie hét Mary-Poppins-uiterlijk vind hebben. Voor mij is de echte Mary Poppins toch echt Julie Andrews, en Noortje heeft veel meer van haar weg dan Sophie.
  Ik ben blij dat Noortje heeft gewonnen, ik vind haar eerlijk. Ik ging me op een gegeven moment ergeren aan Sophie’s vibratie en haar ‘gek-doen’.

    /   Reply  / 
 52. Annelot

  Wat een slechte verliezers hier..

  Noortje heeft gewonnen en of je het er nu mee eens bent of niet; het is nogal zwak om er allerlei zwakke argumenten (durf ze bijna niet zo te noemen) bij te halen en Noortje zwart te gaan maken!

  Come on, wees eens wat minder kinderachtig!

    /   Reply  / 
 53. An

  Ok, ‘op zoek naar’ is doorgestoken kaart. Vernomen van iemand die bij Joop van de Ende werkt. De audities zijn echt, er worden 10 meiden uitgekozen. Vervolgens wordt er een paar maand met die vrouwen gewerkt en wordt bepaald wie de hoofdrol gaat krijgen. Hiervoor tekent iedereen een contract, ook degenen die weten dat ze niet zullen winnen en dan gaan ze de liveshows in en moet er natuurlijk veel gestemd worden, terwijl voor alle medewerkers van het programma en de auditanten allang bekend is dat Noortje zal winnen.
  En wat me dan verbaast is dat Erwin van Lambaart zo vaak zegt: “Dit is allemaal echt”.

    /   Reply  / 
  1. Laura

   Béétje mosterd na de maaltijd dit… Achja, doorgestoken kaart of niet, we kijken toch wel met z’n allen!

     /   Reply  / 
 54. kees

  mensen mensen het klopte van af de eertse schow al niet noortje en wiliam heben zee veel fouten ge maakt niet aleen in de schow maar ook met de liefde door vidio films te maaken over hun zelf en ze gaaf zelf toe dat er fouten heb gemaakt hebt nu maaken ze nog fouten ze zal nooi leeren

    /   Reply  / 
 55. kees

  het belang stelen voor de johnny kraaikamp was leuk maar ik moest lachen toen ze de prys wond het viel op dat ze aleen in de prys viel geen wonder de schow werd volgen my niet erg ge wardert door de mensenik gun haar echt maar ze werd niet erg susses volhaar rejasie was luk maar dat kryg je als je aleen voor staat

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>