Marijn Brouwers in duet met Liesbeth List op album La Bohème met muziek Charles Aznavour

Ter gelegenheid van de 90e verjaardag van Charles Aznavour eind mei, lanceert Marijn Brouwers het album La Bohème waarop hij nummers van Aznavour in Nederlandse vertalingen zingt. De release vindt plaats op vrijdag 16 mei om 20.30 uur tijdens een exclusief concert dat onderdeel uitmaakt van de Vrijdagavondprogrammering van het Van Gogh Museum in Amsterdam. Eén van de nummers van het album is een duet met Liesbeth List, de enige Nederlandse artiest die ooit met Aznavour zong. Zij brengen het door Marijn zelf vertaalde Jij (She) voor het eerst live ten gehore tijdens het concert in het Van Gogh Museum. Vervolgens krijgt Liesbeth het eerste exemplaar overhandigd uit handen van Van Gogh-directeur Axel Rüger.

Voor La Bohème ging Marijn een samenwerking aan met producer Sebastiaan Koolhoven (o.a. Wende Snijders, Concertgebouw- en Metropool Orkest), Ton Snijders (o.a. Liesbeth List, Frank Boeijen) en pianist Marc-Peter van Dijk. Marijn brengt Aznavours’ repertoire dichter bij het (jongere) Nederlandse publiek door middel van eigentijdse, frisse en filmische arrangementen in Nederlandse vertalingen van hem zelf, George Groot, Lennart Nijgh e.a.

Het theaterprogramma Bon Anniversaire, waarin Marijn eveneens repertoire zingt van Aznavour, start op 9 mei 2014 met een serie try outs en is later dit jaar te zien in meer dan 50 Nederlandse theaters.

Vrijdagavondprogrammering Van Gogh
Het Van Gogh Museum is iedere vrijdagavond geopend tot 22.00 uur met een speciale programmering van live muziek, documentaires, moderne dans, dj’s, cocktailbar, live vj performances, rondleidingen en workshops. Op 16 mei is Marijn Brouwers speciale gast. Met de Vrijdagavondprogrammering laat het museum zien hoe hedendaagse kunstenaars nog steeds door thema’s uit Van Goghs leven en werk geïnspireerd worden. Marijn koos Aznavours’ beroemde lied La Bohème - waarin een schilder terug denkt aan zijn jonge jaren in Montmartre – als naamgever voor zijn album. Het is een ode aan de laatste dagen van de bohemien, de tijd waarin ook Vincent van Gogh in Parijs verbleef.

Videoclip La Bohème

www.marijnbrouwers.nl
www.vangoghmuseum.nl/vrijdagavonden

Fotograaf: Leo Aussems

Lees ook:Marijn Brouwers eert Charles Aznavour in Concertgebouw
Lees ook:Reprise voor theatervoorstelling Marijn Brouwers zingt Charles Aznavour
Lees ook:Marijn Brouwers zingt Charles Aznavour
Lees ook:Jenny Arean theater in met Marijn Brouwers
Lees ook:Marijn Brouwers met Charles Aznavour-repertoire in première in Kleine Komedie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>