Kim-Lian: “Ik moet soms om mezelf lachen”

Op 10 oktober a.s. gaat de musical Legally Blonde in première. De cast is sinds twee weken aan het repeteren. Wij bezochten eerder deze week de studio, waar de cast keihard aan de slag is, en spraken met Kim-Lian van der Meij, die de hoofdrol van Elle Woods zal gaan spelen, onder andere over haar samenwerking met de kleine chihuahua, de zware rol zo na haar bevalling en over de jurk die ze naar de première zal dragen…

Wat voor karaktertrekken van Elle vind je ook in jou?
Haar positivisme. Ze staat ontzettend positief in het leven en dat ben ik ook. Het glas is halfvol, niet halfleeg. En haar romantische kant. Dat ze bijna dood zou willen gaan voor de liefde, dat heb ik ook. Als ik een man wil, zal ik hem krijgen en als ik hem heb, dan hou ik hem hoor! Ik ga er ook heel ver voor. En haar humor. Dat vind ik dat ik dat ook heb. Ik moet soms zelfs om mezelf lachen. Misschien vinden anderen me helemaal niet grappig, maar ik vind van wel.

De rol van Elle is een zware rol, je staat het grootste deel van de voorstelling op het podium. Maar je bent pas enkele maanden terug bevallen!
Ja, dat is heftig. Maar ik merk heel erg dat het al snel opbouwt, qua conditie.  Ik kan nu al veel langer dansen en zingen dan toen ik startte met repeteren. Zoiets gaat wel heel snel, maar…tja, het is gewoon zwaar. Ik ben nu net drie en halve maand geleden bevallen en mijn lichaam is nog niet helemaal terug in shape. De bekken zijn nog een beetje week en ik kan gewoon nog niet een kwartier lang touwtje springen. Als ik ga springen, dan voelt dat nog niet allemaal even lekker. Dus dan stop ik gewoon even. Ze zeggen niet voor niets negen maanden op, negen maanden af. En gelukkig wordt daar heel erg rekening mee gehouden. Het belangrijkste is, denk ik, dat Elle straalt. Niet eens zo zeer dat ze elk danspasje perfect doet. Maar dat ze straalt en dat mensen het leuk vinden.

Hoe is het om samen te werken met een hondje?
Ja, dat is natuurlijk heel nieuw voor mij. Ik merk dat Conny, de honden-trainster, dat heel professioneel aanpakt. Ze is er vanaf dag één bij geweest, maar we doen nog niks met het hondje. Het is puur om te wennen aan ons, de muziek, een hoop herrie en gedoe en zij zegt “Begin maar gewoon met de hond uit te laten”. Tja, het klinkt heel simpel. De hond moet gewoon een band met ons krijgen en mij zien als een soort baasje. Dat moet je echt op zien te bouwen, want die hond snapt er natuurlijk helemaal niks van wat we hier staan te doen met zijn allen. En niet alleen met mij, ook met Madelon. Madelon is mijn alternate, zij speelt dus ook Elle Woods, en ze speelt mijn beste vriendin. Dus ook zij moet flink ‘bonden’ met de hond. We hebben dus nog niet echt gerepeteerd met de hond, dus ik kan er nog niets leuks over vertellen verder. Maar ik verwacht dat het best wel eens fout zal gaan tijdens de voorstelling. Honden kan je nooit 100% regisseren. Het blijft een dier. Maar volgens mij is het voor het publiek ook best leuk als het eens mis gaat. Ik zal dan proberen om er op een grappige manier op in te gaan. Ik heb zelf twee grote honden,  ik ben echt een hondenmens. En dat maakt het ook wel makkelijker. Ik ben niet bang voor honden.

Wat is je droomrol?
Ja dit! Op dit moment is het gewoon de droomrol van de laatste tien jaar. Dus ik ben heel gelukkig dat ik dit mag spelen en dat ze dit aandurven met me. Ik ben nou niet het type waarbij mensen meteen denken “oh zij moet die rol gaat spelen”. Het is een hele gewaagde keuze. Het is vocaal een hele zware rol, dus ik moet de mensen ook echt overtuigen dat ik dat kan en dat gaat wel goed komen. Maar ik besef me dat mensen denken dat ik een aparte keuze ben. En wat dat betreft vind ik het wel een hele uitdaging. Ik heb ook gevraagd toen Albert mij vroeg voor die rol: “Denk je dat ik dat kan dan?”. Maar hij had er alle vertrouwen in. Hij heeft wel meerdere malen met me gewerkt, maar dit is toch een stap verder dan alles wat ik eerder heb gedaan. Het is een kwestie van doen, doen, doen. Dus ik ben heel blij dat hij dat vertrouwen heeft en dat ik de kans krijg om het te doen. En ik zal me extra inzetten om me te bewijzen aan vriend en vijand. Dat de keuze echt wel goed is geweest…

We kijken al uit naar de première. Je jurk? Roze?
Jahaaa, hij wordt roze en Michael Barnaart van Bergen gaat hem ontwerpen. Hij heeft één keer een jurk voor mij ontworpen voor de Awards en ik vind hem echt een talent. Dus ik heb al maanden geleden gevraagd of hij 10 oktober vrij wilde maken en een mooie jurk voor me zou hebben. Deze week gaan we stoffen uitzoeken. Uiteraard roze, dat past natuurlijk het best. Geen zwart ofzo.

Legally Blonde gaat op 10 oktober in première in Tilburg, de try-outs starten op 24 september. Voor meer informatie en de speellijst kijk op www.legallyblondedemusical.nl

Foto’s: Angel Mulder

Lees ook:Roy van Iersel: “We piesten in ons broek van het lachen”
Lees ook:Even voorstellen: De cast van ‘Miss Saigon’!
Lees ook:Alternate Première: Roman van der Werff als Zorro
Lees ook:Noortje draagt zondag jurk Addy van den Krommenacker
Lees ook:Lunchen met de genomineerden voor de Musical Awards

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>