Roy van Iersel: “We piesten in ons broek van het lachen”

Roy van Iersel speelt in Legally Blonde de rol van Warner. Warner is de jongen die Kim-Lian (Elle) dumpt, omdat hij meer wil dan een een blondje. Elle gaat studeren op Harvard en wil hem laten zien dat zij meer is dan alleen een blondje. Wij spraken met Roy tijdens de repetitiedag van Legally Blonde

Vertel eens wat meer over Warner, is hij een naar persoon?
Nee, absoluut niet! Dat is een beetje de fout die gemaakt wordt. Er wordt altijd gedacht dat Warner een naar persoon is, maar mensen ervaren het als naar. Voor hem is het heel normaal dat hij zo verwend is, van glitter en glamour houdt en de juiste mensen kent. Hij is er mee opgevoed. Dat ga ik natuurlijk wel een beetje proberen te spelen op een manier dat mensen denken “nou, misschien heeft die Warner toch wel een beetje gelijk”

Hoeveel Warner zit er in Roy?
Op zich staat Warner best wel ver van me af, maar ook weer niet, want deze jongen is ook wel weer heel ambitieus, hij houdt van gezelligheid, van feestjes. Maar het moet allemaal wel met een bepaalde energie. Ik hou ook wel van feesten en gezelligheid. Dat zijn wel een beetje de kanten die hetzelfde zijn, maar dat hele arrogante dat hij heeft, heb ik echt totaal niet en dat is ook echt iets dat ik moet trainen en waar ik de hele zomer acteerlessen voor heb gehad.

Hoe bereid je je voor op deze rol?
Ik ben deze zomer begeleid door Kemna Casting. Die heb ik gebeld met de vraag of ze mij wilden begeleiden en dat wilde ze enorm graag. Ze vonden het ontzettend leuk dat er iemand uit de musicalwereld naar ze toe kwam. Ik heb daar wekelijk les gehad van Bert Geurkink en ik heb bij V&V ook lessen gehad voordat we begonnen, dus ik wordt helemaal klaar gestoomd om straks de goede Warner te gaan spelen.

Op Zoek naar Joseph’, dat zal je wel altijd blijven achtervolgen…
Ja, maar dat vind ik ook helemaal niet erg hoor. Ik heb er zo’n leuke tijd gehad. Ik ben derde geworden, was finalist en ik heb zo ontzettend veel geleerd. Ik vond het ook zo leuk om het programma te maken met elkaar, met de mensen van EyeWorks. Dus dat mag me altijd blijven achtervolgen…

Had je dan ook mee willen doen aan ‘Op Zoek naar Zorro’ als je deze rol van Warner niet had gedaan?
Nee, nee, nee. Nee, geen Zorro, ik ben absoluut geen Zorro.

Een donkere pruik en wij zien het je wel doen…
Haha, het Spaanse temperament… Ik hou wel heel erg van Spanje. Maar ik, nee, ik zie mezelf niet in een Zorro.

Was de zoektocht voor een andere rol geweest, had je het dan wel willen doen?
Op zich, was er nu echt een rol voorbij gekomen van ‘oh die moet ik hebben”, dan zou ik er misschien nog over nadenken. Maar ik denk ik het niet. Ik heb het zo fantastisch ervaren, maar ik denk niet dat ik het nog een keer zou doen. Om nog een keer in die molen te gaan. Nee.

Je bent een CD aan het opnemen. Wat kunnen we verwachten?
Ik ben van huis uit eigenlijk echt een popzanger, wat mensen ook gezien hebben in ‘Op Zoek naar Joseph’. Ik heb een wat lichtere stem en dat is voor Nederlandstalig perfect. Ik hou ook echt van Nederlandstalige muziek. Van Volendam, ik hou van Marco Borsato, in die richting… Het wordt dus Nederlandstalig en qua richting meer poprock, een mix van Jeroen van der Boom, Rene Froger, Marco Borsato en ook een beetje Gerard Joling. Ik hou daar toch wel van.

Wanneer kunnen we die CD verwachten?
Ik heb nu natuurlijk een hele drukke periode met repeteren voor Legally Blonde tot en met 10 oktober en ik weet het eigenlijk nog niet. Ik ga onder andere via Twitter iedereen op de hoogte houden.

Hoe gaat de samenwerking met Kim-Lian? Het lijkt er op dat jullie onwijs veel lol samen hebben.
Dat klopt, ik ken Kim al wat langer. Zij heeft me ook geadviseerd hier auditie voor te doen en het is enorm leuk met haar. We spelen voor het eerst samen. We kennen elkaar via etentjes en feestjes, maar toen moesten we samen spelen en er was meteen zo’n klik. De eerste repetitie hebben we in ons broek gepiest van het lachen. Het klikt gewoon heel erg tussen ons en dat is ook wel heel leuk. Maar het mag op het podium natuurlijk niet te gezellig worden…

Roy over 5 jaar…
Nou, wat toevallig! Daar heb ik gisteren over na zitten denken, want daar is natuurlijk ook een tv-programma over.  Dus toen dacht ik daar over na, hoe zie ik mezelf over vijf jaar. Ik zie mezelf dan als gecombineerde musicalartiest, die ook muziek maakt, die ook met televisie bezig is. Ik schaar me toch wel een klein beetje onder de nieuwe musicalgarde zoals Jamai en Jim, die meer doen dan alleen musical en dat is ook altijd mijn ambitie geweest. Ik ben een beetje in de musical gerold door ‘Op Zoek naar Joseph’, maar ik ambieer ook een televisie-carriere. Mijn broer (Danny Rook – red.) heeft natuurlijk ontzettend veel gedaan voor de televisie. En ik ben daar natuurlijk mee opgegroeid en daar ligt mijn hart ook. Dus ik hoop over vijf jaar dat ik mijn eerste programma heb gepresenteerd, het liefst een kinderprogramma. Daar ben ik trouwens al mee bezig, met een tv-format.  Dat is in de maak. Dus ik heb ontzettend veel plannen. Ik ben ze allemaal op het vuur aan zetten en over vijf jaar moet dat er al zijn.

Maar zien we je dan nog terug in musical?
Dat hoop ik wel. Ik vind het ontzettend leuk om te doen, dus ik hoop een soort combinatiemixje, een soort tjap-tjoy van te maken en van alles wat te blijven doen.

Legally Blonde gaat op 10 oktober in première in Tilburg, de try-outs starten op 24 september. Voor meer informatie en de speellijst kijk op www.legallyblondedemusical.nl

Foto’s: Angel Mulder

Lees ook:Kim-Lian: “Ik moet soms om mezelf lachen”
Lees ook:Musical over familie Flodder
Lees ook:Albert Verlinde klaar voor een nieuwe start
Lees ook:Jij en Jouw Musicalster: Mirthe en Tommie Christiaan
Lees ook:Oproep ‘Madonna the Musical’ is oplichting!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Roy van Iersel: “We piesten in ons broek van het lachen”

  1. Gwen

    Leuk interview! Lijkt me een schatje die Roy. Ben ook erg benieuwd naar deze musical.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>