Interview met Renée van Wegberg

Renée van Wegberg speelt vanaf volgend jaar in de off-Broadway pop en rock musical ‘Tick Tick Boom! Bijna 30 en nog niks bereikt. ‘
Aangezien Renée eind volgend jaar zelf dertig wordt waren wij erg benieuwd naar haar dilemma’s.
Op de perspresentatie die gisteren plaats vond stelden wij Renée een aantal vragen.

De voorstelling draait om het dertigers-dilemma en keuzes maken. Is het een deprimerend stuk?
“Nee, het is een humoristisch stuk. Al die twijfels en dilemma’s die naar voren komen, worden verpakt in leuke dialogen. Maar er worden wel serieuze thema’s aangestipt. Hoofdpersonen Suzan en Jonathan hebben een relatie, zij is danseres, oftewel ze geeft les aan talentloze kinderen… en hij is componist maar het wil in zijn carrière niet lukken. Suzan wil dat hij een keuze maakt, zij wilt namelijk settelen buiten de stad, de volgende stap zetten. Jonathan vind dat moeilijk. Voor die keuzes staat mijn karakter in dit stuk.”

Hoe ga je je voorbereiden op je rol?
“Ik ga in dit stuk meerdere rollen spelen. Ik ben de enige vrouw op het podium en zal alle vrouwelijk rollen voor mijn rekening nemen. Ik kan daardoor veel verschillende kleuren laten zien en schakelen tussen de verschillende personages. Ik zal daar nog wat research voor gaan doen maar heb er veel zin in.”

In het stuk maak jij ook onderdeel uit van de band, is dat een nieuw element voor jou?
“Ja dat is zeker nieuw! De band speelt ook mee af en toe en bemoeit zich met het scrip en wij raken nu en dan weer wat instrumenten aan. Ik zal niet een hele pianosolo wegspelen maar ik zal af en toe wel de toetsen aanraken, dat vind ik wel een uitdaging.”

Sta je zelf ook voor dilemma’s op dit moment?
“Ik kan mij wel identificeren met Suzan want ik hou ook wel van zekerheid. Dat is een beetje gek gezegd in het vak dat ik doe maar die rust en garanties vind ik prettig. Aan de andere kant, ik kan mijn dromen nu echt beleven die ik als tiener ooit heb gemaakt, al mijn wensen en ambities. In dat opzicht gaat het nu heel goed met mij en ik denk dat het ook wel goed te combineren is met het settelen en eventueel ooit met het krijgen van kinderen….wie weet… in dat opzicht gaat het met mij iets beter dan met Suzan, haha.”

Volgend jaar wordt je zelf dertig en je hebt nu al zo bereikt, heb je nog andere ambities?
“Ik sta natuurlijk al op het toneel, ik acteer en zing nu al maar wat niet veel mensen weten is dat ik ook zelf liedjes schrijf waar ik wel meer mee wil gaan doen. Ik zou in de toekomst misschien wel willen zingen in een bandje. Ik ben nu ook vocal coach waarbij ik mensen help in hun zingen en het ontwikkelen daarin dus dat is ook wel een nieuwe richting voor mij. Ik zou wel een combinatie van die drie willen,  als dat zou kunnen..”

Heb jij je droomrol al gehad voor je dertigste verjaardag?
“De ultieme droomrol voor mij was natuurlijk de rol van Elphaba in Wicked. Dat is gelukt, die kan ik afvinken van mijn lijstje. Maar je moet altijd nieuwe dromen maken. Ik heb nog genoeg rollen in gedachten die ik wel eens zou willen spelen. Ik zou graag Amneris in Aida willen spelen en Cathy in The last five years en ook wel in een voorstelling als jekyll and hyde. Ik hou van de wat stevige rollen, met een dramatische lijn.”

Dit seizoen (2013/2014) zal Renée oom te zien zijn in het toneelstuk ‘De Man Die Het Wist’, de hilarische Hommage aan Hitcock en versterkt zij wederom de vrouwencast van de Vagina Monologen. Verder was ze te zien in onder andere Musicals in Ahoy, Annie, We Will Rock You (Duitsland), Joseph and the Amazing  Technicolor Dreamcoat, Urinetown en speelde ze Elphaba, de groene heks, in de hitmusical Wicked.

Volgend jaar (maart 2014) speelt zij, samen met John Vooijs en Sander van Voorst tot Voorst, de rol van Suzan in de musical Tick Tick Boom! van producent Bastiaan Roeters en regisseur Koen van Dijk.

Foto: Angel Mulder

 

Lees ook:John Vooijs en Renée van Wegberg in Tick, Tick, Boom!
Lees ook:Perspresentatie: Tick Tick Boom!
Lees ook:Vijf vragen aan… Joel de Tombe!
Lees ook:Masterclass zanginterpretatie met Renée van Wegberg
Lees ook:Video: Perspresentatie Tick Tick Boom!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>