Castpresentatie 3D Musical SKY in Theater Amsterdam


Vandaag waren wij in Theater Amsterdam waar de cast bekend werd gemaakt van de nieuwe 3D musical SKY. Theaterproducenten Kees Abrahams en Robin de Levita (beide van Imagine Nation), songwriter/producer John Ewbank, zanger Marco Borsato en regisseur Bobby Boermans waren aanwezig om de cast aan ons voor te stellen. De cast bestaat uit een aantal verrassende namen. Zo spelen Lone van Roosendaal en Matteo van der Grijn samen het echtpaar Nieuwman, de ouders van Sky. Sky wordt gespeeld door Lisse Knaapen, een nieuw talent in musicalland. Andere opvallende namen zijn Eva van der Gucht (Iedereen Beroemd, Dokter Tinus), Joel de Tombe (Idols, Dromen zijn Bedrog) en Hilke Bierman (Wat zien ik?!, Les Miserables, Op Hoop van Zegen)

SKY neemt je mee in het leven van een 16-jarig meisje (Lisse Knaapen). Een meisje dat in haar jonge leven de nodige uitdagingen tegenkomt. In haar droomwereld krijgt ze de kans om af te rekenen met de dilemma’s uit haar dagelijks leven. Door de speciale 3D-technologie ervaar je haar dromen alsof je er zelf onderdeel van uitmaakt. In deze musical ga je dus heen en weer tussen realiteit en droom. Je wordt meegenomen in een visueel en theatraal spektakel waarin op wereldniveau gedanst wordt op de choreografie van het veelgeprezen Amerikaanse choreografenduo Keoni en Mari Madrid (o.a. videoclip van Justin Bieber ´Sorry´). De Levita heeft ze speciaal naar Nederland gehaald en ondanks dat het duo onze taal niet kent, doen ze graag mee aan dit bijzondere project.

Nadat de gehele cast was voorgesteld, spraken wij kort met Lisse Knaapen en Marco Borsato.
De 22-jarige Lisse is nog maar een half jaar geleden afgestudeerd en vindt het allemaal heel spannend. Ze had het totaal niet verwacht dat ze deze rol zou krijgen. Ze was er ook niet echt mee bezig, ze deed gewoon maar auditie. Ze was behoorlijk overdonderd dat ze door Marco Borsato en John Ewbank uitgekozen was voor deze rol. Marco Borsato vertelt ook dat ze bewust een onbekende actrice voor deze rol zochten. De reden hiervoor is dat diegene nog puur moest zijn voor deze rol, zonder teveel mee te nemen uit het verleden. En puur is Lisse zeker met een bepaalde kwetsbaarheid. Ze is open, maar nog beetje onwennig. Ze is niet gewend om zo in de belangstelling te staan en zoveel vragen te krijgen. Als ik naar haar tatoeage op haar arm (zwart anker) vraag, begint ze zich meer te ontspannen. Het anker staat o.a. voor kracht. Ze is van kleins af aan opgegroeid met de Waddeneilanden en gaat er nog regelmatig heen. Ze houdt veel van de zee en het strand want dat is voor haar rustgevend. Het anker doet haar hier ook aan denken.

Over haar rol in SKY kan ze zich wel herkennen in SKY zelf. De dingen die ze mee heeft gemaakt als tiener, komen ook terug in de musical. En dat is wat Marco ook eerder heeft beaamt. De musical is actueel en bevat onderwerpen die veel tieners zullen herkennen, zoals bijvoorbeeld pesten. Het is een musical met emoties die je raken en aan het denken zetten. En dat niet alleen met het verhaal, maar ook de dansers grijpen Marco al bij zijn keel. Als hij ze ziet dansen, zonder kostuum, zonder decor is het al heel emotioneel om naar te kijken. Hoe ze hem mee trekken in het verhaal dat is dansen op een extreem hoog niveau en daar is hij enorm trots op.

Maar liefst 10 jaar zijn Robin de Levita, Kees Abrahams, John Ewbank en Marco Borsato met SKY bezig geweest. Er is wel het een en ander veranderd gedurende die tijd, aangepast aan de tijdsgeest. Er zijn liedjes uiteindelijk afgevallen en weer nieuwe bijgekomen. Marco heeft aantal liedjes al 8 jaar geleden opgenomen en het leuke is volgens Marco dat het straks voor het publiek duidelijk wordt in welke dramatische context deze liedjes eigenlijk bedoeld zijn.

Wij kijken er in ieder geval naar uit en hopen dat we deze context inderdaad kunnen ontdekken!

Over SKY:
SKY neemt je mee in het leven van een 16-jarig meisje. Een meisje dat in haar jonge leven de nodige uitdagingen tegenkomt. In haar droomwereld krijgt ze de kans om af te rekenen met de dilemma’s uit haar dagelijks leven. Door de speciale 3D-technologie ervaar je haar dromen alsof je er zelf onderdeel van uitmaakt.

SKY is een aanstekelijke popmusical met hits en nieuwe nummers van Marco Borsato en John Ewbank. Het is een musical voor een breed publiek met humor, 3D-spektakel, meeslepende (pop)muziek en opzwepende choreografie onder leiding van het veelgeprezen Amerikaanse choreografenduo Keoni en Mari Madrid.

3 april 2016 vindt de première plaats van SKY de musical 3D in Theater Amsterdam.
Kaarten zijn verkrijgbaar van € 25,00 tot € 79,00 (exclusief reserveringskosten). Kijk voor tickets op www.theateramsterdam.nl of bel 0900 – 0322 (€ 0,45 c/pm).

Productie & creatives:
De Levita en Ewbank werken al jaren samen aan de ontwikkeling van SKY. De laatste vijf jaar ontwikkelden zij samen met het internationaal gerenommeerde bedrijf Platige Image een 3D-projectietechniek voor het theater. Voor SKY zal Theater Amsterdam deels opnieuw ingericht worden om deze innovatie mogelijk te maken.

Het creatieve team bestaat uit Robin de Levita en Kees Abrahams (producent), John Ewbank (coproducent, muziek en liedteksten), Marco Borsato (coproducent), Piotr Sikora, Platige Image (coproducent), Sarah Miles (script), Bobby Boermans (regie), Keone en Mariel Madrid (choreografie), Boris Kudlicka (decorontwerp), Luc Peumans (lichtontwerp), Rob Snoek (rekwisieten en vormgeving), Jeroen ten Brinke (geluidsontwerp), Margot Koudstaal (kostuumontwerp), Rafal Sadowy, Platige Image (3D art direction), Marc van Bree, Kemna Casting (casting), Sylvie Takke en Esma Harrachi (pruiken en make-up) Floris Verbeij (arrangementen en muzikale supervisie), Laurens Spoor (vertaling en bewerking), Sarah Miles (musical staging), Nico de Vries (regie assistent / resident director).

Foto’s: MusicalBlog

Lees ook:Robin de Levita, John Ewbank en Marco Borsato lanceren nieuwe Nederlandse musical SKY in 3D
Lees ook:Doek valt na 3 maanden voor musical Sky
Lees ook:‘Voor Kids gaat de Zon op’ in première!
Lees ook:‘Twitter van het Jaar’ Awards uitgereikt door cast WWRY
Lees ook:Marco Borsato maakt musical voor basisscholen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>