Voor slechts 5 euro naar ‘Geknipt om te leren’ in Wageningen


Geknipt om te leren
is gebaseerd op het bekende boek Educating Rita, waarvan een film is gemaakt en nu de Nederlandse toneelkomedie in de theaters komt. Annemarie Oster is verantwoordelijk voor de nieuwe vertaling van het stuk. Maandag 5 oktober 2009 gaat de komedie Geknipt om te leren in première in De Meervaart te Amsterdam, met in de hoofdrollen Johnny Kraaijkamp en Celine Purcell.

Frank is professor in de literatuur. Rita is zijn nieuwste student; een kapster die denkt dat Macbeth de lokale kroeg runt en Hamlet een gerecht met eieren en kaas is. Hij is een mislukte schrijver die het leven heeft opgegeven. Zij is vastberaden het hare te veranderen door een opleiding te volgen. Teleurgesteld in het leven en lesgeven bekijkt Frank zijn mislukte huwelijk en pogingen om een dichter te worden veelal door een whiskyglas. Zijn wereld wordt echter op de kop gezet wanneer Rita, een kapster die heeft besloten een zomercursus aan de Universiteit te volgen, zijn kamer binnenstormt. Rita’s aanwezigheid doet een frisse wind waaien door het kantoor en het hoofd van Frank. Beiden bloeien op en er ontvouwt zich een ontroerend verhaal over zelfontdekking en de verrijking van het leren.

‘Geknipt om te leren’ wordt gespeeld door Johnny Kraaijkamp en Celine Purcell. Johnny Kraaijkamp werd bekend bij het grote publiek door zijn rol in de populaire televisieserie Het zonnetje in Huis. In het theater was hij onder andere te zien in Wat Zien Ik!?, De Fantasticks en Pietje Bell. Voor deze laatste ontving Kraaijkamp een John Kraaijkamp Musical Award. Afgelopen theaterseizoen was hij te zien als Herr Schultz in de musical Cabaret.

Celine Purcell speelde o.a in Elisabeth, Titanic de Musical en The Sound of Music. Tevens speelde ze de rol van Eliza Coolittle in My Fair Lady waarvoor ze in 2007 de John Kraaijkamp Musical Award ontving. Afgelopen seizoen was Purcell te zien als Eponine in de succesvolle musical Les Misérables en op televisie in de komedie Gebak van Krul. In Geknipt om te leren vervult Purcell haar eerste toneelrol.

Voor slechts 5 euro naar ‘Geknipt om te leren’!
De succesvolle toneelkomedie Geknipt om te leren met Johnny Kraaijkamp en Celine Purcell zal op 23 december voor het laatst te zien in theater Junushoff te Wageningen. Namens de producenten mogen wij jullie de mogelijkheid bieden om voor slechts 5 euro naar deze voorstelling te gaan. Reserveren voor deze voorstelling doe je via [email protected] onder vermelding van ‘Actie Geknipt musicalsites’. Vermeld in je mailtje je naam en het aantal gewenste kaarten. Betaling en ophalen van de kaarten geschied voorafgaand aan de voorstelling.

Foto: Roy Beusker

Lees ook:Musicalster Céline Purcell maakt toneeldebuut
Lees ook:Celine Purcell in toneelstuk
Lees ook:Celine Purcell vervangt Brigitte Heitzer in M-Lab musical ‘Otis

’
Lees ook:Dochtertje voor Celine en Oren
Lees ook:Celine Purcell in blije verwachting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>