Studio Focus failliet


Na The Entertainment Group (TEG) van Marco Borsato is er opnieuw een groot evenementenbureau failliet gegaan: Focus Show Equipment. Focus Show Equipment is onlosmakend verbonden aan de musicalwereld als exploitant van Studio Focus, de grootste studio in Amsterdam, waar veel musicalcasts hun repetities hebben gehouden zoals Footloose, High School Musical en Joseph. Ook is het bedrijf de geluid- en lichtexpert bij de Joop van den Ende-musicals en Cirque du Soleil.


Focus Show Equipment, dat 70 werknemers en 200 freelancers in dienst heeft, is voortgekomen uit de popgroep Focus. Nadat die groep eind jaren zeventig ophield te bestaan, besloten de geluidstechnici Piet Meekel en Henk van der Lely een bedrijf te starten met de apparatuur van de groep. Tegen de Volkskrant zegt curator Marcel Willems de mogelijkheden van een doorstart van Focus Show Equipment serieus te willen bekijken. ‘Er is nu eenmaal geen bedrijf in Nederland dat het licht en geluid voor grote evenementen kan doen.’

Lees ook:K3 presenteert Het Studio 100 Zomerfestival
Lees ook:Afscheid Kathleen van K3 op 28 juni
Lees ook:Henk Poort bij Life & Cooking
Lees ook:Auditie: Studio 100 zoekt jong en nieuw acteertalent
Lees ook:Wickie de Viking: de musical

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>