Koningin aanwezig tijdens wereldpremière ‘Soldaat van Oranje’

Hare Majesteit Koningin  Beatrix zal aanwezig zijn tijdens de wereldpremière van de nieuwe musical Soldaat van Oranje op 30 oktober 2010 in het nieuwe theater De TheaterHangaar op voormalig Vliegveld Valkenburg bij Leiden. Ook Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita zijn bij de première aanwezig.

Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nederlandse verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema. Als Leidse student vlucht hij na verzetsacties in Nederland aan het begin van de Tweede Wereldoorlog naar Engeland. Van daaruit smokkelt hij zendapparatuur naar Nederland en is als piloot betrokken bij bombardementen op Duitsland. Hij werd adjudant van Koningin Wilhelmina en ontving voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Op 10 oktober starten de try-outs van de musical in de oude vliegtuighangaar op de historische locatie, voormalig Vliegveld Valkenburg bij Leiden. Kaarten voor de Soldaat van Oranje – De Musical zijn via deze link te bestellen.

Lees ook:Theaterrecord voor ‘Soldaat van Oranje’
Lees ook:Pech onderweg voor Soldaat van Oranje
Lees ook:Soldaat van Oranje – De Musical verlengd tot en met oktober 2012
Lees ook:Hoofdrolspelers Soldaat van Oranje in Dakota naar voorstelling
Lees ook:Win het boek ‘Soldaat van Oranje’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>