M-Lab presenteert musical ‘Kiss me Kate’

Eind oktober zal de musical Kiss me Kate te zien zijn in het M-Lab theater in Amsterdam. De musical van Cole Porter won veel prijzen waaronder Tony Awards voor Beste Musical en Beste Muziek. Daniel Cohen bewerkt deze musicalklassieker uit 1948 voor M-Lab tot een eigentijdse versie.De cast bestaat uit Wim van den Driessche (Les Misérables, Next to Normal),Frédérique Sluyterman van Loo (Cabaret, Urinetown), Na-Young Jeon (Miss Saigon) en Guus Bok (Home Again).

De vertaling wordt verzorgd door Seth Gaaikema. Daniel Cohen is verantwoordelijk voor de bewerking en regie en Maarten De Splenter verzorgd de muzikale leiding.
De choreografie is afkomstig van Pim Veulings, M-Lab leerder deze ambiteuze jonge choreograaf kennen tijdens de Choreografen Pitch, afgelopen mei in M-Lab, waar hij liet zien dat hij zowel de taal van de moderne dans als die van musical verstaat door de Broadway jaren 50 stijl te combineren met hedendaagse dansstijlen.

Het tijdloze verhaal van Kiss me Kate gaat over een hevige liefdesrelatie tussen man en vrouw. De M-Lab versie vertelt ovr een componist die na een serie flops nog één keer zijn oude successen probeert te evenaren. Hij wil een bewerking maken van Shakespeare’s Het temmen van de Feeks en nodigt een jonger acteurskoppel uit om bij hem en zijn vrouw alvast wat teksten door te lezen en nummer te zingen. Wat begint als een onschuldig theaterspel wordt langzamerhand ernst, als de verborgen spanningen tussen de twee echtlieden naar boven komen borrelen. Maar ook Fred en Patricia, het jongere stel, blijken meer dan genoeg geheimen te verbergen achter hun welverzorgde buitenkant.

De musical is te zien van 31 oktober 2012 t/m 12 november 2012 in het M-Lab.

Lees ook:Repetities ‘Kiss Me Kate’ van start
Lees ook:Cast Nine in Vogue Magazine
Lees ook:Harry Potter in musical
Lees ook:Repetities Kiss of the Spider Woman gestart
Lees ook:RENT in M-Lab krijgt reprise

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>