Willemijn Verkaik naar Broadway

Musicalster Willemijn Verkaik debuteert begin volgend jaar op Broadway in de Amerikaanse versie van Wicked. Hiermee komt een door haar lang gekoesterde droom uit. Wicked stopt in Nederland definitief op 11 januari 2013. Daarna vertrekt Willemijn naar Amerika om daar vanaf februari voor vier maanden op Broadway haar musicalcarrière te vervolgen. Na Duitsland en Nederland is Amerika het derde land waarin Willemijn de rol van Elphaba zal gaan spelen.

Willemijn Verkaik: ‘Ik ben ongelofelijk blij en trots dat de Amerikaanse producenten mij hebben gevraagd Elphaba nu ook op Broadway te vertolken. Ik speel nu zo’n vijf jaar de rol van groene heks Elphaba in Wicked en ik zie elke dag nog genoeg uitdagingen. In New York speelt Wicked al negen jaar voor een uitverkochte zaal en dat ik daar mag staan is voor mij echt ‘the icing on the cake’.

Begin dit jaar werd Willemijn uitgeroepen tot ‘Wicked  Personality of the Year 2011’ en won ze tijdens de Musicalworld Award 2012 een award voor ‘Beste Vrouwelijke Hoofdrol’. Willemijn Verkaik is na Pia Douwes de tweede Nederlandse vrouwelijke musicalster die op Broadway gaat spelen.

Lees ook:Willemijn Verkaik genomineerd voor Broadway Award
Lees ook:1000 keer Wicked voor Willemijn Verkaik
Lees ook:Willemijn Verkaik in Duitse MAMMA MIA!
Lees ook:Willemijn Verkaik wint Best West End Debut Award
Lees ook:Willemijn Verkaik van Broadway naar West End

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Willemijn Verkaik naar Broadway

 1. sanne

  ze is de derde, bill van dijk heeft er ook gestaan ;)

    /   Reply  / 
 2. sanne

  oh vrouwelijk, sorry

    /   Reply  / 
 3. lisanne

  ik vind willemijn echt geweldig man. zou haar echt willen ontmoeten

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>