Willemijn Verkaik van Broadway naar West End

Willemijn Verkaik debuteert op 18 november aanstaande op West End, London in de hoofdrol van de groene heks Elphaba in de hitmusical Wicked. Ze speelde deze rol inmiddels meer dan 1000 keer achtereenvolgens in Duitsland, Nederland en onlangs op Broadway.

Willemijn is de enige actrice in de tienjarige geschiedenis van Wicked die een rol in drie verschillende talen en straks ook in vier verschillende landen heeft gespeeld. Voor haar vertolking van Elphaba werd ze meerdere malen onderscheiden. Zo won ze in Duitsland de Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

“De rol van Elphaba is mij zeer dierbaar en heeft letterlijk mijn leven veranderd. Ik ben blij dat ik voorlopig nog geen afscheid hoef te nemen van de show en enorm trots dat ik na Broadway nu ook in Wicked op West End mag debuteren”, aldus Verkaik, die na haar vertolking op Broadway in het Amerikaans Engels zich nu voor de West End versie een Brits accent mag aanmeten.

Michael McCabe, uitvoerend producent Wicked Engeland, vult aan: “Sinds Wicked tien jaar geleden op Broadway debuteerde, is de show een wereldwijd fenomeen geworden. Niemand belichaamt het internationale succes van de show meer dan Willemijn, die de rol van Elphaba al in drie talen in drie verschillende landen speelde. We zijn enorm blij dat nu ook het Londense publiek de kans krijgt Willemijns geweldige vertolking te ervaren, waarvoor ze alom wordt geroemd”.

Wicked is een spin-off van het bekende The Wizard of Oz. De musical, een van de meest succesvolle van de afgelopen tien jaar op West End én Broadway, vertelt het verhaal van de vriendschap tussen twee heksen: de mooie en populaire Glinda en de groen geboren en onbegrepen Elphaba. In de show ontwikkelt Glinda zich tot ‘Glinda The Good’, terwijl Elphaba gedoemd is ‘The Wicked Witch of the West’ te worden. De rol van Elphaba staat bekend als een van de meest uitdagende rollen op zang- en acteergebied van dit moment.

Lees ook:Willemijn Verkaik wint Best West End Debut Award
Lees ook:Willemijn Verkaik in Duitse MAMMA MIA!
Lees ook:Willemijn Verkaik is ‘Wicked Personality 2011′ geworden
Lees ook:Willemijn Verkaik naar Broadway
Lees ook:Willemijn Verkaik stopt met Wicked op West End vanwege rugproblemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>