Joop van den Ende en Simon Cowell kondigen The X Factor Musical aan

I Can’t Sing!, the X Factor Musical werd eerder al in Engeland de meest verwachte musical van 2014 genoemd. In aanwezigheid van Simon Cowell werd deze nieuwe musical gisteren in het Palladium Theatre in Londen officieel aangekondigd en ging ook de kaartverkoop voor het publiek op West End open. I Can’t Sing!  is een parodie op het X Factor fenomeen, de gedreven kandidaten en vlijmscherpe juryleden. De nieuwe musical is een eigen initiatief van Joop van den Ende’s internationale theateronderneming Stage Entertainment. Het nieuws werd vandaag breed opgepakt door de Engelse media.

De musical is een samenwerking tussen Stage Entertainment UK en Syco Entertainment, de joint venture van X Factor icoon Simon Cowell en Sony Music Entertainment. Het script werd geschreven door Engelands populaire televisiekomiek, presentator en schrijver  Harry Hill (o.a. Harry Hill’s TV Burp en You’ve Been Framed!). Componist Steve Brown geniet grote bekendheid in de Engelse theater- en comedywereld; hij componeerde onder andere de muziek voor de musical Spend, Spend, Spend en voor televisieshows als de ook in Nederland bekende ‘Spitting Image’ en ‘Smith & Jones’.

Voor de rol van Simon Cowell  in I Can’t Sing! werd Nigel Harman gecast, winnaar van een  belangrijke Olivier Award voor de rol van Lord Farquaad in de West End productie van Shrek the Musical. Nederlandse televisiekijkers kunnen hem nog kennen van zijn rol als Dennis Rickman in de serie ‘EastEnders’. Dit najaar zal hij  weer op televisie te zien zijn, in de vierde serie van ‘Downton Abbey’.

Joop van den Ende is met Stage Entertainment als musicalproducent steeds nadrukkelijker aanwezig op Broadway en het Londense West End. Achtereenvolgens gaan drie nieuwe Stage Entertainment musicals in première: Big Fish (6 oktober, Neil Simon Theatre, Broadway), I Can’t Sing! (26 maart Palladium Theatre, Londen) en Rocky (13 maart 2014, Winter Garden Theatre, Broadway).

Lees ook:Simon Cowell waarschijnlijk niet bij première X Factor-Musical
Lees ook:Musical over X-factor stopt na twee maanden op West End
Lees ook:X Factor musical heet: I CAN’T SING!
Lees ook:I Can’t sing van West-End naar Broadway?
Lees ook:Musical X-factor eindelijk naar West End

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>