Billy Elliot de Musical en From Sammy With Love naar Nederland

Tijdens de feestelijke opening van het nieuwe kantoor van Joop van den Ende Theaterproducties, is bekend gemaakt dat de musical Billy Elliot een jaar eerder dan verwacht in seizoen 2014/2015 al zal worden geproduceerd. Nieuws is ook dat de musical From Sammy With Love over de wereldberoemde entertainer Sammy Davis Jr. dit najaar de eerste productie wordt in het theater op de begane grond van het nieuwe kantoor van Joop van den Ende’s internationale theateronderneming.
Billy Elliot de Musical vervroegd naar Nederland
Afgelopen jaar startte Joop van den Ende Theaterproducties de zoektocht naar jong Nederlands en Vlaams talent dat de titelrol van Billy Elliot kan dragen. Sinds de Billy Elliot ‘sCOOL’ in het leven is geroepen tonen de jongens, die zijn ontdekt in de zoektocht naar Billy Elliot, over enorme toewijding en inzet te beschikken. De zoektocht is geslaagd, Nederland heeft voldoende talent voor deze artistieke productie. Op de ‘sCOOL’ zitten op dit moment meerdere kandidaten voor de rol van Billy Elliot zodat deze titel, die al zo lang hoog op de wensenlijst staat van Joop van den Ende Theaterproducties, zelfs een jaar eerder dan verwacht kan worden geproduceerd.

De muziek is van Elton John, script en de muziekteksten zijn geschreven door Lee Hall, de regie is van Stephen Daldry en de choreografie van Peter Darling. Het toneelbeeld is ontworpen door Ian MacNeil, uitvoerend producent is Julian Webber, kostuums zijn ontworpen door Nicky Gillibrand, licht is ontworpen door Rick Fisher en geluid door Paul Arditti. Muzikale leiding en arrangementen zijn verzorgd door Martin Koch. Billy Elliot wordt wereldwijd geproduceerd door Universal Stage Productions, Working Title Films en Old Vic Productions.

From Sammy With Love met Stanley Burleson en Freek Bartels
From Sammy With Love vertelt het verhaal van de wereldberoemde entertainer Sammy Davis Jr. bekend van onder andere ‘Mr Bojangles’ en ‘Candyman’. Het leven achter de legende, gezien door de ogen van multitalenten Stanley Burleson en Freek Bartels. De show trekt parallellen tussen hun achtergrond en de erfenis van Davis Jr., in wiens huid ze tijdens de voorstelling beurtelings kruipen. Een meeslepende en swingende showbizzbiografie vol hitsongs en dans en tegelijk een onthutsend en ontroerend verhaal over liefde, racisme en passie.

Lees ook:Joop van den Ende opent op Zuidas
Lees ook:Jong talent gezocht voor titelrol in Billy Elliot
Lees ook:Stanley Burleson en Freek Bartels treden 50 jaar na dato in voetsporen Sammy Davis jr.
Lees ook:Auditie oproep: balletdansers en acteurs voor Billy Elliot
Lees ook:Billy Elliot: Nieuwe Billy’s aangekondigd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>