Echt paard onder de indruk van Joey uit War Horse

War Horses paard Joey ontmoette gisteren een echt paard in de Hollandsche Manege in Amsterdam. Vergezeld door hoofdrolspeler Kay Greidanus (Albert) uit de voorstelling zagen de twee paarden hun evenbeeld. Het was een bijzondere ontmoeting.  De eigen Nederlandse versie van theaterfenomeen War Horse gaat op 14 juni in première in Koninklijk Theater Carré tijdens het Holland Festival. Daarna is War Horse nog te zien in Rotterdam, Breda, Apeldoorn, Heerlen en Groningen. De eerste voorstellingen in Carré zijn uitverkocht.

De 23 poppen, waaronder de paarden, uit de voorstelling zijn in Zuid- Afrika gemaakt door de Handspring Puppet Company. De levensechte paarden worden elk bespeeld door drie puppeteers die samen een head, hind en heart zijn. De repetities hiervoor zijn momenteel in volle gang.

 

foto’s: Annemieke van der Togt

Lees ook:War Horse in voorjaar 2015 naar België
Lees ook:War Horse na Carré te zien in vijf Nederlandse theaters, Kay Greidanus speelt hoofdrol
Lees ook:War Horse feestelijk in première in Koninklijk Theater Carré
Lees ook:Trailer: War Horse
Lees ook:Wereldwijd theaterfenomeen War Horse tijdens het Holland Festival in première in Koninklijk Theater Carré

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>