Veel musicalsterren in ‘Sinterklaas en het Pieten Mysterie’

In 2004 bracht het SinterklaasTheater haar eerste Sinterklaas-theatervoorstelling in Openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Gevolgd in 2005 door het Suprise Dakfeest als afscheidsfeest voor Wegwijspiet in de Kennemer Sporthal in Haarlem. Nu, 10 jaar later, komt het SinterklaasTheater met de nieuwe voorstelling Sinterklaas en het Pieten Mysterienaar het Kennemer Theater in Beverwijk en de Stadsschouwburg in Haarlem.

“Sinterklaas en het Pieten Mysterie” is een vrolijke familievoorstelling, geschreven en geregisseerd door Michael Diederich, vaste regisseur van het SinterklaasTheater. In het Pakhuis van Sinterklaas lijken alle Pieten verdwenen terwijl er nog heel veel werk gedaan moet worden! De Pieten die er nog wel zijn, krijgen bezoek van een aantal speciale gasten die voor nogal wat verwarring zorgen. Wie zijn er nou eigenlijk allemaal Piet? Waarom is Piet zo zwart als roet, en waarom draagt hij deze kleding? Veel vragen voor de kinderen die zelfs de papa’s en mama’s niet goed meer kunnen beantwoorden.

In deze voorstelling wil de Amerikaanse regisseur aan Nederland laten zien dat we op een hele makkelijke en voor kinderen begrijpelijke manier de veranderingen rondom Zwarte Piet kunnen uitleggen. Maar tegelijkertijd het feest van Sinterklaas in ere kunnen houden. Zoals de makers zelf zeggen; ‘Of je nou wit, bruin of paars bent, kroeshaar of  piekhaar hebt, zijn we uiteindelijk niet allemaal gewoon Piet?’

Sinterklaas en het Pieten Mysterie is te zien op 23 november in het Kennemer Theater in Beverwijk en op 30 november in de Stadsschouwburg Haarlem. Aan de voorstellingen werken bekende musicalacteurs mee, zoals Marleen van der Loo, Jorge Verkroost en Jeroen Phaff.
De Canadese acteur en vocal-coach Jimmy Hutchinson (eigenlijk al met pensioen) zal bovendien een wel heel speciale rol vertolken in deze Sinterklaasvoorstelling.

Het SinterklaasTheater is uniek in Nederland. Professionele theatervoorstellingen in het thema van Sinterklaas. Traditioneel, sfeervol en geschikt voor de hele familie.

Meer informatie: www.sinterklaastheater.nl en www.theaterkantoor.nl

Lees ook:Het SinterklaasTheater presenteert de cast van “Sinterklaas en de Malle Mijter”
Lees ook:Sinterklaas weer in musical!
Lees ook:Audities: Sinterklaasproductie van Plzier Entertainment
Lees ook:Sinterklaas in de leukste familiemusical
Lees ook:Voorstellingen theaterseizoen 2014-2015 Van Hoorne Entertainment bekend

1 Reacties // Reageer

One thought on “Veel musicalsterren in ‘Sinterklaas en het Pieten Mysterie’

  1. Pieterbaas69

    Nou…. Daar gaat dus bijna niemand naar toe…..! Laat die Amerikaanse regisseur zich lekker met Amerika bezig houden!!! Hij moet zich druk maken om het wapen- gebruik daar met al die schietpartijen op scholen….en laat hem iets doen tegen de weer oprukkende KKK…. Dat is pas verschrikkelijk!!!! En hou op over onze zwarte piet…..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>