Onder de groene hemel vanavond in première

Vanavond gaat de nieuw geschreven musical Onder de groene hemel van Bos Theaterproducties in première in Stadsschouwburg Haarlem. Het bekende oeuvre van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh vormt de basis van de voorstelling. De datum en locatie zijn met zorg uitgekozen; vandaag zou het de zeventigste verjaardag van Lennaert Nijgh, geboren Haarlemmer, geweest zijn. 

De cast bestaat o.a. uit musicalster René van Kooten (Jersey Boys, Next to Normal, Les Misérables), Thomas Cammaert (Sonneveld, Ramses), Sophie Veldhuizen (Hij gelooft in mij, Mary Poppins), Anne-Mieke Ruyten, Jan Elbertse, Hanneke Last, Daan Smits en Marcel de Groot (bandleider). Koen van Dijk is verantwoordelijk voor de tekst en regie, de choreografie is in handen van Daan Wijnands.
In Onder de groene hemel vertelt Jimmy het verhaal van een op het oog onmogelijke liefde. We gaan terug naar Amsterdam in het woelige jaar 1969. Jimmy zal in allerlei gedaanten en rollen opduiken om zijn toekomstige ouders, een keurig meisje uit het dorp en een echte hippie, bij elkaar te brengen en te houden. Gaat hem dit lukken in het tijdperk van de vrije liefde…?

Onder de groene hemel is tot en met zondag 31 mei 2015 te zien in de Nederlandse theaters

René van Kooten: “ Ik wilde Onder de groene hemel erg graag doen! Ik ben gek op de tijd waarin het verhaal zich afspeelt, als er één tijd is die ik graag had willen mee maken… Daarnaast zijn de liedjes die Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh samen schreven al bijna een halve eeuw onderdeel van ons culturele erfgoed. De muziek en de melodieën zijn heel fijn, bijna folk. Zo is ‘Tip van de sluier’ gewoon filosofisch, echt te gek!“.

 

Lees ook:Cast Onder de groene Hemel in Musical Sing-a-Long
Lees ook:René van Kooten in musical Onder de Groene Hemel, met liedjes van Boudewijn de Groot
Lees ook:Vrijheid, Vrede en Volwassen worden bij Onder de Groene Hemel
Lees ook:Onder de Groene Hemel: Terugkeer van de Flowerpower in 2015
Lees ook:Onder De Groene Hemel organiseert bijzondere winactie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>