Paul Groot hoofdrol in musical Robert Long

Paul Groot zal de hoofdrol gaan spelen in een musical over het leven van Robert Long. De voorstelling van Stage Entertainment Nederland zal in het theaterseizoen 2015/2016 in de theaters te zien zijn.

Na Groots succesvolle première als understudy van Wim Sonneveld in de gelijknamige musical, heeft hij nu een echte hoofdrol te pakken. De musical gaat over het leven van Robert Long en in het bijzonder over zijn vriendschap en samenwerking met Leen Jongewaard. Hij wordt gespeeld door een vriend van Groot en koefnoen-collega, Jeremy Bakker. De tekst zal komen van Dick van den Heuvel en de regie is in handen van Peter de Baan.

Robert Long

Robert Long was een Nederlandse zanger. Hij zong eerst in de band Gloria, maar ging was vanaf 1974 succesvol in zijn eentje. Hij zong vooral Nederlandse nummers met zeer scherpe teksten. Met zijn muziek schopte hij tegen de kerk en overheid en gingen vaak over seksuele tolerantie, of het gebrek hieraan, en het milieu. Ook maakte hij samen met Leen Jongewaard verschillende theaterprogramma’s waarin ze uitkwamen tegen burgerheid en calvinisme. Long overleed in 2006 aan kanker. Hij was 63 jaar.

Paul Groot

Op dit moment is Paul Groot de understudy van de hoofdrol in Sonneveld. Eerder speelde hij in Shrek, Putting it Together en Spamalot, maar Groot is vooral bekend van de televisie. Hij heeft het programma Kopspijkers gedaan en heeft groot succes met Koefnoen gehad.

Lees ook:Wegens groot succes extra voorstellingen musical Robert Long
Lees ook:Paul Groot speelt Sonneveld in DeLaMar
Lees ook:Sonneveld in DeLaMar: Paul Groot in première
Lees ook:William Spaaij maakt 20 maart debuut in Sonneveld in DeLaMar
Lees ook:William Spaaij vanavond weer in Sonneveld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>