Jenny Arean theater in met Marijn Brouwers

Zangeres Jenny Arean staat deze maand 55 jaar op de planken; ze debuteerde in april 1960 bij het ABC-Cabaret van Wim Kan. Reden om vandaag een nieuwe theatertournee aan te kondigen. Samen met collega Marijn Brouwers brengt ze volgend seizoen een muzikaal programma naar de Nederlandse theaters. De voorstelling gaat deels bestaan uit oud materiaal uit de 55 jaar dat Arean nu op het podium staat, zoals de klassiekers Beloof het me, Joodse vrouw en Amsterdams Parfum. Daarnaast schrijft Brouwers voor haar en hemzelf een groot aantal nieuwe nummers. De voorstelling gaat op 16 mei 2016 in première in De Kleine Komedie in Amsterdam en is tot en met december 2016 te zien. De regie is in handen van Ruut Weissman.
Het tweetal kent elkaar van de musical Foxtrot waarin zij vijftien jaar geleden samen speelden. Al zongen ze toen letterlijk vijf regels samen, het smaakte naar meer. De voorverkoop van deze tournee loopt via de verschillende theaters. Brouwers, die de afgelopen jaren veel lof oogstte met zijn theatrale odes aan Frans Halsema en Charles Aznavour, is eerst nog van september 2015 tot en met januari 2016 te zien met de succesreprise van zijn Aznavour-hommage.

www.marijnbrouwers.nl

Fotografie: Bob Bronshoff

Lees ook:Extra voorstellingen Jenny Arean & Marijn Brouwers
Lees ook:Marijn Brouwers eert Charles Aznavour in Concertgebouw
Lees ook:Reprise voor theatervoorstelling Marijn Brouwers zingt Charles Aznavour
Lees ook:Marijn Brouwers met Frans Halsema-hommage in Concertgebouw tijdens Robeco SummerNights
Lees ook:Unieke hommage aan Frans Halsema door Marijn Brouwers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>