Dennis de Groot in NJMT musical Peter Pan

Dennis de Groot (o.a. Zorro, De Tovenaar van Oz, Warhorse, Popster) speelt Mr. Darling, de vader van de familie, in de Zomerse Theaterbootcamp Peter Pan van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT).
Het verhaal
De Zomerse Theaterbootcamp Peter Pan vertelt het verhaal van Peter en het elfje Tinkerbel die op een nacht Wendy meenemen naar Nimmerland. Daar zorgt ze als een moeder voor de Verloren Jongens, en ontdekt ze dat in dit land dingen heel anders verlopen dan thuis. Het verhaal werd wereldberoemd door de Disneyfilm uit 1953. Het NJMT komt nu met compleet vernieuwde bewerking op het originele toneelstuk van de hand van musicalactrice en regisseur Elise Berends.

In deze nieuw geschreven musical mogen de kinderen schitteren als indianen, Verloren jongens, elfjes en zeemeerminnen, begeleid door een groep fantastische volwassen acteurs die de kinderen komen helpen door epische rollen als Kapitein Haak, Smie en de ouders Darling gestalte te geven. Onder leiding van Berends, zullen de kinderen met behulp van een choreograaf het hele stuk in een week maken.

Over het NJMT
Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT), de grootste musicalschool van Noord-Holland, is een organisatie die zich, zonder winstoogmerk, richt op het opleiden van kinderen van 3 tot 18 jaar in dans, drama en zang en het maken/produceren van theatervoorstellingen (musicals) voor en door kinderen. Na de realisatie van de grootschalige tourproducties: Sjakie en de Chocoladefabriek, Narnia, Kruistocht in Spijkerbroek (6 Musical Award nominaties) en Oorlogswinter bracht het Nationaal Jeugd Musical Theater afgelopen theaterseizoen De Tovenaar van Oz  in de Nederlandse en Belgische theaters.

Het NJMT heeft een unieke positie binnen het culturele landschap. Ook deze voorstelling onderscheidt zich van vele andere (musical) producties door de grote actieve betrokkenheid van kinderen, jongeren en volwassenen. In de serie van Theaterbootcamps is Peter Pan de opvolger van Dochter van de Zilv`ren Maan en Spring Awakening.

Foto: Jan Jelle de Boer

Lees ook:Tour Peter Pan, ‘Het échte Verhaal’ door Nationaal Jeugd Musical Theater in Nederland en België
Lees ook:Allerlaatste voorstelling Peter Pan: Het echte verhaal
Lees ook:Audities: Spring Awakening van het Nationaal Jeugd Musical Theater
Lees ook:De Tovenaar van Oz definitief gestopt
Lees ook:Nieuwe Theaterbootcamp NJMT naar bekroond fantasyboek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>