Nieuwe muziektheaterproductie over ongewone vriendschap tussen Edith Piaf en Marlene Dietrich

Op 6 mei – de sterfdag van Marlene Dietrich – gaat in theater Het Zonnehuis In bed met Edith en Marlene in première. Deze nieuwe muziektheaterproductie vertelt over de intense vriendschap tussen twee van de beroemdste vrouwen van de twintigste eeuw: Marlene Dietrich en Edith Piaf.
Het idee voor deze productie komt van Irene Kuiper en Frédérique Sluyerman van Loo. Het script is van Daniel Cohen, hij neemt tevens de regie voor zijn rekening. Kuiper en Sluyerman van Loo zijn respectievelijk Piaf en Dietrich. Ger Otte speelt alle mannen in hun leven en verzorgt de muzikale begeleiding waarbij bekend repertoire op een verrassende, nieuwe manier wordt gepresenteerd. De voorstelling is zes keer te zien van 5 t/m 12 mei 2016, exclusief in Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord, net voorbij de NDSM-werf.

Tijdens een nachtelijke confrontatie wordt duidelijk hoezeer Dietrich en Piaf verschillen in hun ideeën over mannen, over idealen, over overleven. Maar even duidelijk wordt hoezeer de vrouwen nog van elkaar houden… Heden en verleden vloeien door elkaar heen als de twee diva’s beiden hun eigen versie van de gebeurtenissen geven.

In bed met Edith en Marlene is een voorstelling over een icoon worden en blijven, over zelfbeheersing en zelfdestructie, over jezelf helemaal geven en jezelf helemaal verliezen. Humor, nostalgie, feit en fictie vormen een verrassend geheel. De voorstelling wordt geproduceerd door Stichting De Nel.

www.zonnehuis.amsterdam

Lees ook:Marilyn Monroe herleeft in musical op West End
Lees ook:Suzan Seegers speelt hoofdrol in Little Voice
Lees ook:Liesbeth List weer Edith Piaf
Lees ook:Liesbeth List voor de laatste keer als Piaf in het oude Luxor
Lees ook:Geert Hoes een setje met Daphne Flint

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>