Hart tegen Hart brengt vrienden Rick Engelkes en Richard Kemper samen op toneel

Rick Engelkes en Richard Kemper gaan een nieuw theateravontuur aan! Vandaag maken zij bekend dat ze komend theaterseizoen samen het nieuwe toneelstuk Hart tegen Hart op de planken gaan brengen. Het is niet de eerste keer dat de heren met elkaar samenwerken, Kemper schreef eerder mee aan het script van De Huisvrouwmonologen voor Rick Engelkes Producties.

Bij Hart tegen Hart gaan ze een stap verder. “Richard en ik gaan komend seizoen samen produceren, schrijven én spelen”, vertelt een trotse Rick Engelkes. “Een prachtige uitdaging waar ik erg naar uitkijk. Ook omdat ik met Richard naast onze goede zakelijke band privé vrienden ben geworden in de afgelopen jaren. Dat maakt een tournee wel éxtra leuk”. Hart tegen Hart wordt geschreven door Roos Schlikker en Erris van Ginkel. Kemper levert tekstbijdragen. Naast Engelkes en Kemper spelen er twee doorgewinterde actrices mee. Wie dat zijn wordt in het voorjaar bekend gemaakt. Hart tegen Hart is vanaf oktober 2016 te zien in de Nederlandse theaters.

Richard en Rick liepen al langer rond met ideeën om hun samenwerking verder uit te breiden, maar dit was eerder onmogelijk wegens de drukke agenda’s van beide mannen. Nu cabaretduo Veldhuis & Kemper aanstaande mei hun tour in Carré afsluit en in 2017 met een nieuw programma komt, konden Engelkes en Kemper met elkaar om tafel om in de tussenperiode hun ideeën uit te werken tot Hart tegen Hart.
Kemper: “Ik zie enorm uit naar een origineel relatiestuk met vileine dialogen en pijnlijk herkenbare situaties. Ook het toneelspelen is een uitdaging waar ik naar uitkijk. Al mag er van mij natuurlijk ook nu weer flink gelachen worden”.

De repetities van Hart tegen Hart gaan in september 2016 van start. In oktober staat de eerste voorstelling van het toneelstuk gepland.

Foto: MusicalBlog

Lees ook:Antje Monteiro in swingende comedy Opvliegers
Lees ook:Musical over Kruimeltje in de maak
Lees ook:Mariska wordt Roxy Hart
Lees ook:Audities! Dolfje Weerwolfje
Lees ook:Kruimeltjes doen “bengeltjes-test”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>