Bestseller Vals van Mel Wallis de Vries vanaf oktober als thrillermusical te zien in de theaters

De thrillermusical Vals is gebaseerd op de gelijknamige Young Adult-bestseller van Mel Wallis de Vries, een van de succesvolste jeugdauteurs van dit moment. Vals gaat op 21 oktober 2016 in première in de Flint in Amersfoort en is daarna tot en met februari 2017 te zien in de Nederlandse theaters.
Vals gaat over een groepje vriendinnen in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop. Ze doen er eerst een beetje lacherig over, maar dan verdwijnt een van de vriendinnen opeens na een ruzie. De overgebleven meiden zijn bezorgd, maar denken dat hun vriendin naar huis is gegaan. Als er daarna nog iemand verdwijnt en ze bloedsporen vinden in de sneeuw, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Door het slechte weer kunnen ze geen kant op en de sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten ze eigenlijk wel alles van elkaar?

De spannende thrillermusical Vals is vanaf oktober live te zien in het theater, gemaakt door het team van BOY 7 Live on stage. In Vals zijn onder anderen Priscilla Knetemann, Rianne Peterson, Vivian Panka, Stef Pits en Roelof van der Sar te zien. Tickets voor Vals zijn vanaf mei verkrijgbaar bij de Nederlandse theaters. Kijk voor alle speeldata en locaties op www.valsthrillermusical.nl.

De muziek en regie van Vals zijn van Fons Merkies. De voorstelling wordt geproduceerd door DommelGraaf Theaterproducties en Michiel Morssinkhof.

Meer informatie
Mel Wallis de Vries is uitgegroeid tot de succesvolste jeugdthrillerauteur van dit moment. Haar boeken zijn meermaals bekroond en staan hoog in de bestsellerlijsten. In 2012, 2014 én 2015 won Mel de Prijs voor de Jonge Jury met Vals, Klem en Wreed. Mels boeken worden in diverse landen uitgegeven, in Nederland door Uitgeverij de Fontein. Vals is het eerste boek van Mel dat wordt bewerkt tot een theatervoorstelling.

Lees ook:Repetities nieuwe Nederlandse thrillermusical ‘Shock’ van start
Lees ook:Jeugdthriller Shock van Mel Wallis de Vries komend seizoen als musical te zien in de theaters
Lees ook:Vivian Panka genomineerd voor Musical Awards 2018
Lees ook:‘Hoe overleef ik’ krijgt vervolg
Lees ook:Tatum Dagelet en Jennifer de Jong doen Chicago

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>