Hans Cornelissen in vakjury Amateur Musical Awards

Vorige week maakte Stichting Amateur Musical Nederland bekend dat theaterproducent en acteur Hans Cornelissen is toegevoegd aan de vakjury van de Amateur Musical Awards, die op maandag 24 oktober 2016 voor de tweede maal worden uitgereikt in Theater DeLaMar in Amsterdam.
Ook dit jaar dingen weer meer dan 60 musicalproducties(!) mee naar een Amateur Musical Award in 12 nomineerbare categorieën. Het is aan de vakjury om te bepalen wie zich het komende jaar de beste amateur van Nederland mag noemen. Juryvoorzitter Jacques d’Ancona is blij met de komst van Hans Cornelissen: “Hans is iemand die met heel veel passie tal van musicals en andere theatervoorstellingen heeft geproduceerd en kan zich als geen ander inleven in de passie van onze genomineerde amateurs.”

Na het vertrek van jurylid John ter Riet, ging de stichting dit jaar op zoek naar een geschikte vervanger. Mr. Guido Tjadens, voorzitter van stichting Amateur Musical Nederland, was daarom trots toen Hans enthousiast reageerde. “In Hans hebben we iemand gevonden die het belang onderstreept van amateur musicaltheater in Nederland. In Amerika en Engeland wordt theater op scholen met de paplepel ingegoten, maar in Nederland moeten we blijven vechten voor educatie op dit gebied. Daarom is het juist belangrijk dat mensen in amateurproducties blijven spelen, maar ook dat mensen deze producties gaan zien. Het is dan ook onze voornaamste taak als stichting, dat we het fundament van de amateur musicals in Nederland sterker en groter maken.”

Dat is ook precies de reden waarom Cornelissen JA zei op het verzoek. “Ik vind dat het amateurtheater een waardevolle bijdrage levert aan de publieke belangstelling voor de uitvoerende kunsten. Bovendien is onze in eigen huis ontwikkelde musical WAT ZIEN IK ?! een van de meest gespeelde Nederlandse musicals in het amateurcircuit.”

Hans Cornelissen is bij het grote publiek misschien nog het meest bekend als acteur. Hij speelde o.a. in een van Nederlands beroemdste comedyseries: Zeg ‘ns Aaa. Maar tegenwoordig is hij vooral actief als theaterproducent. Als artistiek directeur van Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment is hij verantwoordelijk voor tientallen musicals, toneelstukken en theaterconcerten.

Bron: www.amateurmusicalawards.nl

Foto: Saskia Warmenhoven

Lees ook:René van Kooten maakt vakjury Amateur Musical Awards 2016 compleet
Lees ook:Lone van Roosendaal in vakjury Amateur Musical Awards
Lees ook:Amateur Musical Awards in 2014
Lees ook:Irene Moors, Michiel van Erp, Joris van Bennekom en Marlies van Leeuwen in nieuwe vakjury Musical Awards
Lees ook:‘Heerlijk duurt het langst’ terug in het theater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>