Frank Lammers regisseert PSV musical ‘Geheimen van De Herdgang’

Frank Lammers zal de voorstelling Geheimen van De Herdgang gaan regisseren. Op 1 en 2 september 2017 vindt in het Philips Stadion in Eindhoven een groots theaterspektakel plaats als eerbetoon aan de twee clubiconen Harrie van Kemenade en Harry van Raaij. De voorstelling Geheimen van De Herdgang gaat over voetbalclub PSV en zit boordevol anekdotes over topsport voor en achter de schermen en gebeurtenissen op en rond trainingscomplex De Herdgang, ook wel het hart van PSV genoemd.

Het wordt een verhaal over de liefde voor het voetbal en over hoe belangrijk uitbater Harrie van Kemenade en oud-voorzitter Harry van Raaij zijn gebleken voor een topclub uit de provincie. De voorstelling wordt begeleid met live muziek uit de clubcultuur en uitgevoerd door professionele acteurs en performers die PSV een warm hart toedragen.

Theaterproducent Het Nieuwe Theater, ook uit Eindhoven afkomstig, is verheugd deze voorstelling in samenwerking met PSV, Supportersvereniging PSV en Brabant C als partners te kunnen maken. Voor de ontwikkeling van de verhaallijnen in het script wordt op dit moment in alle geledingen van PSV (huidige selectie, directie, oud-spelers, prominenten, supporters en pers) gesproken met scriptschrijver Lucas de Waard om zo het unieke DNA door de jaren heen te vatten in een avondvullende locatievoorstelling. “Het is een uitdaging om met deze voorstelling topsport en theater met elkaar te verbinden en Frank Lammers is de aangewezen persoon om de regie te voeren als fanatieke PSV supporter”, laat producent Sander Eckhardt van Het Nieuwe Theater weten. “De sfeer op De Herdgang is uitzonderlijk voor een topclub in Nederland en ver daarbuiten. Met alle bijzondere verhalen van prominente PSV’ers die we hoorden tijdens onze research voor het script maken we een theaterspektakel dat nog lange tijd zal naleven in de harten van sport- en theaterliefhebbers.”

In Geheimen van De Herdgang zullen PSV-grootheden Harrie van Kemenade en Harry van Raaij als personage een belangrijke rol spelen. Na de dood van Harrie van Kemenade in april 2014 zei oud PSV-keeper Hans van Breukelen dat Harrie eigenlijk een boek had moeten schrijven: “Dat was een bestseller geworden. Hij wás PSV!” “Dat bracht ons op het idee om een eerbetoon aan hem te maken”, zegt Sander Eckhardt. Na gesprekken met zijn kinderen Paul en Liesbeth van Kemenade omarmden Toon Gerbrands namens PSV, Hans van Breukelen en Harrie Timmermans (voorzitter Supportersvereniging PSV, red.) het idee. “De diensten die Harrie voor De Herdgang heeft bewezen en het boegbeeld dat hij was voor de club, blijft een onuitwisbare herinnering voor alle PSV’ers. Rode draad in ons verhaal is zijn vriendschap met Harry van Raaij. Zij kenden als geen ander de verhalen over wat er gebeurde op het veld, in de kleedkamer en rond het trainingscomplex. Harrie stond dicht bij de spelers. Veel van de prachtige verhalen en gebeurtenissen zijn bij het grote publiek vaak niet bekend. Ze zijn echter té bijzonder om niet te delen!”

Frank Lammers regisseerde eerder dit jaar de film Of ik gek ben met Mike Weerts in de hoofdrol. “Ik heb gezegd dat ik graag dingen doe waarvan ik niet weet of ik ze kan. Maar ik weet nu dat regisseren mij ligt en heel belangrijk, mijn hart gaat sneller kloppen van PSV. Ik ben een echte fan en om dit eerbetoon op te mogen voeren in het Philips Stadion met de spectaculaire LED-verlichting als decor is een droom die uitkomt.”

Kaarten voor PSV Musicalspektakel Geheimen van De Herdgang zijn vanaf nu te koop via www.psvmusical.nl/tickets

Lees ook:Rol voor Joost Prinsen in PSV-musical Geheimen van De Herdgang
Lees ook:Frank Lammers wordt Andre Hazes
Lees ook:Frank Lammers scheurt enkelbanden tijdens premiere
Lees ook:Frank Lammers verlaat Spamalot
Lees ook:Musical over Harry Potter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>