Mini & Maxi: 50 jaar samen in het theater!

Karel de Rooij en Peter de Jong, bekend als het legendarische duo Mini & Maxi, staan al 50 jaar samen op de planken. Met hun onnavolgbare mix van fysieke humor en muzikale hoogstandjes creëerden ze een geheel eigen genre; muzikaal variété, waarmee ze al jaren aan de top staan. Dit unieke jubileum wordt gevierd met een speciale feestelijke voorstelling op 13 mei a.s. in het oude Luxor Theater te Rotterdam. Op deze avond spelen de heren voor de allerlaatste keer hun succesvoorstelling NU!, aansluitend worden zij verrast met een show door artiesten die geïnspireerd zijn door hun werk.
Op 13 mei 1967 kopte het AD: ‘Karel de Rooij en Peter de Jong geselecteerd voor het Dorus Cabaret van Tom Manders in Rotterdam’. Dat is waar het allemaal begon. Wat volgde was een reeks internationaal succesvolle en spraakmakende voorstellingen, zoals Sprakeloos, Scherzo, Split en Het Concert. Met deze laatste show wonnen zij in 1987 zelfs de Zilveren Roos op het televisiefestival van Montreux. Van Rusland tot Amerika en van Taiwan tot Nieuw-Zeeland, iedereen maakte kennis met de specifieke en unieke vorm van humor en muziek van Mini & Maxi. Exact vijftig jaar later staan de twee rasartiesten nog steeds samen op het podium; een unicum! Een paar jaar geleden besloten Karel en Peter nog één mooi slotakkoord te maken. Met groot succes, want twee seizoenen lang speelden zij avond aan avond voor uitverkochte zalen met Mini & Maxi NU!.

Inspirators en innovators
In de afgelopen jaren hebben Mini & Maxi met hun vakmanschap en ervaring veel nieuw talent begeleid en opgeleid, zoals o.a. The Ashton Brothers, de Wërelbänd, Eric Koller en Percossa. Ook vonden ze zichzelf steeds opnieuw uit en speelden ze in toneelproducties als Samuel Becketts Wachten op Godot bij het Nationale Toneel, The Sunshine Boys van Neil Simon, De ingebeelde Zieke van Molière met o.a. Loes Luca en Paul R. Kooij en Don Quichot bij het Nationale Ballet. In seizoen 2017-2018 nemen zij opnieuw de rollen van Don Quichot en Sancho Panza op zich.

Lees ook:Zwerver Dorus krijgt zijn eigen musical
Lees ook:Dorus voorlopig niet in de theaters
Lees ook:Rotterdamse Sing-a-Long De Oase Bar geeft een feestje 2017! beleeft feestelijke première
Lees ook:Voor 10 euro naar musical Man van LaMancha!
Lees ook:Miniconcert ‘We Will Rock You’ in Antwerpen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>