Repetities gestart voor première Welterusten, Kleine Beer

Deze week zijn in Amsterdam de repetities gestart voor de wereldpremière van Welterusten, Kleine Beer. Deze nieuwe familiemusical voor iedereen vanaf 4 jaar is gebaseerd op de bekende prentenboeken van Martin Waddell en Barbara Firth, waarvan wereldwijd meer dan 7 miljoen exemplaren werden verkocht. De voorstelling wordt geproduceerd door Theater Terra en is de eerste voorstelling die tot stand komt volledig onafhankelijk van subsidies. Welterusten, Kleine Beer is vanaf zaterdag 9 september te zien in theaters door heel Nederland.

Welterusten, Kleine Beer staat al bijna 30 jaar onafgebroken in de internationale bestsellerlijsten voor kinderboeken. Theater Terra is wereldwijd de eerste producent die de rechten heeft verkregen om dit boek naar de theaters te brengen, waardoor deze productie als wereldpremière speelt. De familiemusical is van september 2017 tot en met maart 2018 te zien in 60 steden in heel Nederland en Vlaanderen. Daarna volgen mogelijk veel voorstellingen buiten Europa, net als bij eerdere producties van Theater Terra.

De voorstelling gaat over Kleine Beer, die niet kan slapen. Hij is bang voor het donker. Grote Beer brengt steeds een groter lichtje naar Kleine Beer. Uiteindelijk neemt hij zelfs de maan voor hem mee, en alle fonkelende sterren.

Cast en Creatives

Spel: Wesley de Ridder, Linda Korevaar, Marieke Labeur en Robin Hissink | Gebaseerd op de boeken van: Martin Waddell & Barbara Firth | Script & Liedteksten: Dick Feld | Muziek: Fons Merkies | Regie: Fons Merkies | Decorontwerp: Joris van Veldhoven | Poppen- & Kostuumontwerp: Kathelijne Monnens | Lichtontwerp: Bart van den Heuvel | Geluidsontwerp: Erwin van den Broek | Productieleider: Lonneke Tolman | Producent: Michiel Morssinkhof

Praktische informatie

Welterusten, Kleine Beer is vanaf zaterdag 9 september te zien in theaters door heel Nederland. Vanaf januari 2018 presenteert Theater Terra ook de nieuwe familiemusical De Kleine Zeemeermin, voor iedereen vanaf 6 jaar. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterterra.nl

Lees ook:Welterusten, Kleine Beer en De Kleine Zeemeermin van Theater Terra komend seizoen te zien in de Nederlandse en Vlaamse theaters
Lees ook:Nederlandse familiemusical Dribbel van Theater Terra naar Verenigde Staten en Canada
Lees ook:The Best of…
Lees ook:Best Of Theater Terra in POPconcert
Lees ook:Theater Terra komt met Spuit Elf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>