Musicalactrice Lena Horne overleden

De Amerikaanse actrice en zangeres Lena Horne is zondag op 92-jarige leeftijd overleden. Lena Horne was een van de eerste ‘zwarte’ artiesten die in de Amerikaanse showbizz doorbrak. Ze begon haar carrière op 16-jarige leeftijd als jazz-zangeres in de Cotton Club, de beroemde nachtclub in New York.

Horne speelde in ruim twintig films speelde, waaronder Cabin in the Sky (1943), Stormy Weather (1943) en The Wiz (1978). Zij zong in film Stormy Weather (1943) de titelsong, die een enorme hit werd. Ze speelde ook in diverse musicals zoals Thousands Cheer in 1943, Broadway Rhythm in 1944, Two Girls and a Sailor in 1944, Ziegfeld Follies in 1946 en Words and Music in 1948. Horne maakte daarna vooral furore als jazz-zangeres. Ze maakte tientallen platen en kreeg daarvoor vier Grammy’s.

In maart 1980 kondigde Horne haar afscheid aan, maar een jaar later ging haar show ‘Lena Horne: de vrouw en haar muziek’ in première. Zij speelde die alom geprezen voorstelling meer dan driehonderd keer op Broadway.

Lees ook:Gloria Estefan musical in Las Vegas
Lees ook:Phantom-actrice overleden
Lees ook:Eartha Kitt (81) is overleden
Lees ook:Tupac Shakur-musical op Broadway
Lees ook:Kathryn Grayson overleden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Musicalactrice Lena Horne overleden

  1. Vanessa

    Schitterende video’s van Lena Horne. Repertoire verdient navolging.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>