Vlaamse bewerking van ‘De Producers’ in de maak

Hij zit nog vers in ons geheugen. De Producers, de musical van Mel Brooks en Thomas Meehan, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1968. The Producers, winnaar van maar liefst 12 Tony Awards, was een grote hit op Broadway. In Nederland werd de productie helaas geen succes. Martin Michel regisseert nu de Vlaamse versie van de musical die op donderdag 16 februari 2012 haar première gaat beleven.

De cast van de Vlaamse versie van De Producers gaat voor de tweede keer samenspelen. Ze speelden eerder in de Vlaamse Spamalot, de musicalversie van de film Monty Python and the Holy Grail. Zo zullen onder andere Jonas Van Geel, Jan Van Looveren en Koen Van Impe te zien zijn. Ook Ann Van den Broeck neemt een rol op zich en maakt Gene Bervoets zijn musicaldebuut. Stanly Crets heeft het script bewerkt.

Het verhaal gaat over een mislukte musicalproducent en zijn sullige accountant. De twee smeden een plan om rijk te worden en daarvoor moeten ze de slechtste musical ooit maken.

Op 31 oktober 2011, slechts een week na de première in Breda werd bekend dat het doek voor de Nederlandse versie van De Producers definitief was gevallen. De musical zou nog tot februari in de Nederlandse theaters te zien zijn. Aan de productie werkten onder meer zes acteurs en een 15-koppig ensemble mee. Johnny Kraaijkamp, Joey Schalker en Noortje Herlaar speelden de hoofdrollen.

Lees ook:Video: Adolf Hitler schittert in De Producers
Lees ook:Doek valt definitief voor ‘De Producers’
Lees ook:Video: de Vlaamse Shrek in premiere
Lees ook:Première van ‘The Producers’
Lees ook:Noortje Herlaar en Johnny Kraaijkamp in ‘The Producers’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>